FacebookTwitterLinkedIn

Campaniile de publicitate pe radio, comandate de Zdrovit România, distribuitor de produse farmaceutice pe baza de vitamine, minerale, suplimente alimentare, OTC, produse cosmetice și de îngrijirea orală, au atins un buget de 23,29 milioane de euro (rate card), potrivit monitorizărilor Biroului Român pentru Audit Transmedia (BRAT). Zdrovit este de departe cel mai activ advertiser pe radio, având în portofoliu, printre altele, brandurile ColonProtect, Supramax Articulații, Vedixin, Anticârcel, Transpiblock, Apuretin și Lacalut.

Se observă bugetele importante investite de magazinele Altex, Media Galaxy și eMAG. De asemenea, investiții majore aparține rețelelor de retail Carrefour, Lidl și Metro Cash&Carry.

Cele mai mare investitor de pe piața telecomunicațiilor este Orange, cu un volum brut de 3,71 milioane de euro (rate card).

Bugetele au fost calculate pe baza tarifelor-listă de publicitate (rate card), fără să fie eliminate discounturile și gratuitățile.

BRAT este organizația industriei de media din România care măsoară audiența presei scrise și a mediului online, auditează tirajele (presa scrisă) și monitorizează investițiile în publicitate (presa scrisă, online, radio și outdoor).