Cautare
, Contributor

Topuri |
|

Topul celor mai tineri 10 miliardari ai planetei

Cei mai tineri zece miliardari din lume au o avere însumată de aproape 24,1 miliarde de dolari, iar pe primul loc în acest clasament este o tânără din Norvegia de doar 19  ani.
 aboneaza-te
Alexandra Andresen
  1. Alexandra Andresen (foto)

19 ani

Oslo, Norvegia

1,2 miliarde de dolari

Alexandra Andersen, la doar 19 ani, este cel mai tânăr miliardar din lume. Ea și sora sa, Katharina, de 20 de ani, au intrat în top 10 al celor mai bogați tineri după ce tatăl lor, Johan Andersen, le-a transferat fiecăreia dintre ele 42% din compania familei – Ferd. Familia Andersen este un nume cunoscut în Norvegia ultimilor 100 de ani prin intermediul brandului de tutun Tiedemanns. Astăzi Ferd rulează fonduri speculative, este un investitor activ pe bursa de valori nordice și are investiții de capital privat. Alexandra și Katharina nu au început încă să conducă compania, ea fiind controlată deocamdată de tatăl lor.

GALERIE FOTO-INFO CU CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN LUME

  1. Katharina Andresen

20 de ani

Amsterdam, Olanda

1,2 miliarde de dolari

La vârsta de 20 de ani, Katharina Andersen este a doua cea mai tânără miliardară din lume, după sora sa, Alexandra, de 19 ani. Ambele au primit 42% din activele companiei Ferd, deținută de familie. Familia Andersen este un nume cunoscut în Norvegia ultimilor 100 de ani prin intermediul brandului de tutun Tiedemanns. Astăzi Ferd rulează fonduri speculative, este un investitor activ pe bursa de valori nordice și are investiții de capital privat. Alexandra și Katharina nu au început încă să conducă compania, ea fiind controlată deocamdată de tatăl lor. Momentan, Katharina este în primul an la Amsterdam University College.

TOP 10 CELE  MAI BOGATE FEMEI DIN LUME 

 3. Gustav Magnar Witzoe

22 de ani

Kverva, Norvegia

1,1 miliarde de dolari

Tânărul deține 47% din capitalul Salmar ASA, dar nu și controlul companiei, după ce tatăl său i-a cedat toate acțiunile sale clasa B în 2013. Producătorul norvegian de somon, unul dintre cele mai mari ai lumii, a fost fondat de tatăl lui Witzoe în 1991. Salmar a condus industrializarea agriculturii de pește în Norvegia, una dintre cele mai mari industrii din țară. Tatăl său rulează încă compania și are un loc în consiliul de administrație. Gustav Magnar Witzoe se aventurează pe cont propriu investind în imobiliare și în start-upuri tehnologice.

1250. Evan Spiegel4. Evan Spiegel, co-fondator Snapchat

26 de ani

2,1 miliarde de dolari

Los Angeles, CA

În vârstă de 26 de ani, Evan Spegel este co-fondatorul și CEO-ul Snapchat, serviciu de mesagerie foto și video. Foști colegi de clasă, Evan Spegel și Bobby Murphay au fondat în 2011 Snapchat, aplicație gratuită ce stârnește încă interesul investitorilor și utilizatorilor. În 2013 Spegel a refuzat o ofertă de 3 miliarde de dolari oferită de Facebook. Aplicația sa este folosită de aproximativ 100 de milioane de oameni pe zi.

5. Ludwing Theodor Braun

26 de ani

Melsungen, Germania

1,2 miliarde de dolari

Ludwing Theodor Braun este cel mai tânăr fiu al lui Ludwing Georg Braun, care a preluat conducerea B. Braun Melsungen AG în 1977, când compania a avut doar 24 de milioane de dolari în vânzări anuale, și a transformat-o într-unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse medicale. Compania, cu 54.000 de angajați la nivel global, a raportat în 2014 venituri de aproximativ 5,4 miliarde de dolari. Ludwing Theodor deține 9,69% din compania familiei.

VEZI TOPUL CELOR MAI BĂTRÂNI MILIARDARI DIN LUME ÎN 2016

6. Bobby Murphy

27 de ani

1,8 miliarde de dolari

Venice, CA 

Cu doi ani mai în vârstă decât colegul său, Even Spiegel, Bobby Murphy este cofondatorul Snapchat, una dintre cele mai populare aplicații folosite mai ales în rândul tinerilor. Snapchat a fost evaluată în cea mai recentă rundă de investiții la aproximativ 16 miliarde de dolari în luna mai 2015, când a primit noi finanțări de aproximativ 538 de milioane de dolari.

7.  Wang Han

28 de ani

Shanghai, China

1,3 miliarde de dolari

Wang Han a devenit unul dintre cei mai tineri miliardari după ce a moștenit acțiuni la compania aeriană regională Shanghai Juneyao de la tatăl său, Wang Junayo, fondatorul Juneyao Group, care a murit în 2004. Wang Han deține 27% din compania aeriană și 14% din Wuxi Commercial Mansion Grand Orient, un market universal.

GALERIE FOTO: ROMÂNII PREZENȚI ÎN TOPUL MILIARDARILOR PLANETEI

8. Lukas Walton

29 de ani

Jackson, WY

10, 4 miliarde de dolari 

Lukas Walton a moștenit subit o avere, atunci când tatăl său, John Walton-  moștenitorul Wal-Mart, a murit într-un accident de avion în 2005. Lukas a primit o treime din moșia tatălui său, care includea acțiuni la Wal-Mart și producătorul de panouri solare First Solar. Mama sa, Christy Walton, a primit o șesime, iar jumătate din averea rămasă s-a dus spre tusturi de caritate. Crescut în Jackson, Lukas a studiat științele mediului și economie la Colorado College, unde a absolvit în 2010. Deși nu este implicat în afacerile familiei (Wal-Mart, First Solar etc), Lukas este un investitor și un filantrop activ, ce se axează pe strategii inovatoare pentru îmbunătățirea mediului.

VEZI TOPUL FORBES AL CELOR MAI BOGAȚI OAMENI DIN LUME ÎN 2016

9. Eva Maria Braun-Luedicke

29 de ani

Melsungen, Germania

1,4 miliarde de dolari 

Eva Maria Braun-Luedicke este fiica Barbarei Braun-Luedicke, membră a Consiliului de Supraveghere al B. Braun Melsungen AG. Vărul Barbarei, Ludwing Georg Braun, a preluat B. Braun în 1977, atunci când compania avea doar 24 de milioane de dolari în vânzări anuale, și a transformat-o într-unul dintre cei mai mari producători mondiali de produse medicale. Compania a raportat în 2014 în jur de 5,4 miliarde de dolari. Eva Maria deține peste 11% din companie.

ION ȚIRIAC ESTE SINGURUL ROMÂN INCLUS ÎN TOPUL FORBES AL CELOR MAI BOGAȚI OAMENI DIN LUME ÎN 2016

10. Julio Mario Santo Domingo III

30 de ani

2,4 miliarde de dolari

New York, NY

Tânărul a moștenit o avere masivă de la bunicul său, căruia îi poartă numele. Julio Mario Santo Domingo a murit în 2011, la șase ani după ce a preluat o participație de 15% din SABMiller și a lăsat averea fiilor și nepoților săi. Când tatăl lui Julio Mario III a murit, a lăsat moștenire o mare colecție de 50.000 de cărți, postere, fotografii și alte documente importante despre drogurile psihoactive și efectele acestora asupra oamenilor și societății. Deoarece sora sa, Tatiana Casiraghi face parte în urma căsătoriei din familia regală din Monaco, și nu are cetățienie americană, nu poate face parte din Topul Forbes.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii