Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Topul celor mai mari producători de medicamente din România, la sfârșit de 2014

Primele locuri din topul celor mai mari jucători prezenți în piața românească rămân aproape neschimbate, locul întâi fiind ocupat de Sanofi (inclusiv Zentiva) cu vânzări de 852 milioane de lei, urmat de de Hoffmann La Roche cu vânzări de 804,9 milioane lei și Novartis (inclusiv Sandoz) cu 713,5 milioane lei.
 aboneaza-te
farmaceutice

Topul primilor 10 jucători este completat de Servier (697,9 mil. lei), Pfizer (627,7 mil. lei), Ranbaxy (522,1 mil. lei), GlaxoSmithKline (492,8 mil. lei), AstraZeneca (489,4 mil. lei), Merck & Co (412,5 mil. lei) şi Krka (364,2 mil. lei), potrivit Cegedim.

tabel cegedimSingurea modificăre apăurte ar fost urcarea cu o poziție în clasament a companiei Ranbaxy (pe locul 6) și coborârea pe locul 7 a companiei GlaxoSmithKline.

Vezi cu cât a crescut piața farma anul trecut

În privinţa evoluţiei principalelor grupe terapeutice, în ultimele 12 luni se evidenţiază creșteri în volum peste media pieţei în cazul medicamentelor pentru sistemul cardiovascular (7,3%), pentru sistemul digestiv și metabolism (7,1%) și în cazul medicamentelor antineoplazice și imunomodulatoare (6,1%).

În valoare, creșterea medicamentelor pentru sistemul digestiv și metabolism (12,1%), pentru sistemul respirator (8,8%), cât și pentru sistemul cardiovascular (7,6%) este superioară celorlalte grupe.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii