Cautare
, Contributor

Sănătate |
|

Topul celor mai mari jucători din piața românească de distribuție de medicamente

La aproximativ 2,3 miliarde se ridică cifra de afaceri cumulată a primilor zece jucători din piața românească a distribuitorilor de farmaceutice, în scădere cu circa 300 de milioane de euro față de anul precedent. Piața a fost trasă în jos de doi dintre jucătorii din top.
top distributie farma

Cel mai mare jucător de distribuție de medicamente din România, în funcție de cifra de afaceri, este Mediplus. Compania face parte din grupul A&D Pharma, fondat în 1994 și care controlează și rețeaua de farmacii Sensiblu. Rețeaua logistică a Mediplus este formată din 10 depozite regionale și un centru logistic național. Anul trecut, compania de distribuție a înregistrat o cifră de afaceri de 738,4 milioane de euro, în crește cu față de 2012.

Pe locul doi în topul celor mai mari jucători din piața românească de distribuție farma se află Farmexpert, deținut de Alliance Healthcare Deutchland, parte a Alliance Boots. Compania a înregistrat anul trecut o cifra de afaceri de peste 510,4 milioane de euro, în creștere cu 9,6% față de anul anterior.

Pe locul trei se alfă Polisano, companie controlată de familia Vonica. Cifră de afaceri raportată de Polisano pentru anul trecut este de 331,3 milioane de euro, în creștere cu 12,4% față de 2012.

Locul patru este ocupat de Farmexim, cu o cifră de afaceri de 291,3 milioane euro, anul trecut, în creștere cu 15,4%. Pe următoarea poziție se află grupul Fildas, deținut de antreprenoarea Anca Vlad. Acesta a înregistrat anul trecut afaceri de 290 milioane de euro, în crșetere cu 16%.

Următoarele locuri în top sunt ocupate de: Europharm (cu o cifra de afaceri de 205,5 milioane de euro, în 2013), ADM Farm (157,7 milioane de euro), Romastru Trading (101,3 milioane euro), A&G Med Trading (79,7 miloane euro),Pharmafarm (103,2).

Singurele companii din acest clasament care au înregistrat scăderi ale cifrelor de afaceri, în 2013, au fost ADM Farm, cu o scădere de circa 8,7, față de 2012 și A&G Med Trading, cu o diminuare a afacerilor cu 8,1%, comparativ cu anul precedent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii