FacebookTwitterLinkedIn

În perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2015, firma Zdrovit, care deține printre altele, brandurile Anticârcel®, Bilomag FORTE, ColonProtect și SUPRAMAX®, a consumat un volum de publicitate radio în valoare de 23.281.922 euro (calculat la rate card), conform monitorizărilor BRAT. Este de departe cel mai mare investitor în publicitatea radio. (Bugetele au fost calculate conform tarifelor-listă, nu s-au scăzut discouturile sau gratuitățile acordate de radiouri.)

La mare distanță de Zdrovit se află eMAG, magazinul online deţinut de firma Dante International SA, cu un buget de 4,08 milioane euro (rate card). Pe locul trei în topul advertiserilor în radio se află rețeaua de magazine Lidl, cu 3,85 milioane de euro (rate card).

Se constată că în TOP 20 investitori în publicitatea radio se află 11 magazine din diferite piețe (supermaketuri, electronice și electrocasnice, bricolaj). Asta dovedește că radioul este un suport eficient pentru rețelele de retail.

Cel mai mare investitor din piața telecom a fost Telekom România, cu 2,89 milioane de euro (rate card). Un volum însemnat a consumat și Vodafone, 1,86 milioane de euro (rate card). Orange se situează pe locul 13 în top, cu un buget de 1,45 milioane euro (rate card).

De remarcat că 18 companii au consumat bugete de peste un milion de euro la rate card.

BRAT este organizația industriei de media din România care măsoară audiența presei scrise și a mediului online, auditează tirajele (presa scrisă) și monitorizează investițiile în publicitate (presa scrisă, online, radio și outdoor).