Cautare
, Contributor

Servicii Financiare & Imobiliare & Auto

Fuziuni și achiziții |
|

Topul celor mai importante tranzacții din primul trimestru al anului în curs

În primul trimestru din 2021 valoarea tranzacțiilor realizate a depășit nivelul înregistrat în perioada echivalentă a anului trecut, cumulând peste 600 de milioane euro. 
M&A

Deși valoarea tranzacțiilor a crescut, numărul acestora a fost mai mic comparativ cu perioada similară a anului precedent, fiind anunțate 42 de tranzacții, față de 53, potrivit datelor PwC.

Fiecare dintre aceste tranzacții a depășit pragul de 20 milioane de euro, iar valoarea lor cumulată a reprezentat aproximativ 80% din valoarea totală a tranzacțiilor realizate în piața din Romania în trimestrul I din 2021, adică 480 de milioane de euro.

Cea mai importantă tranzacție a fost preluarea operațiunilor din România și din regiune a distribuitorului de medicamente Alliance Healthcare Businesses de către AmerisourceBergen Corp, într-o tranzacție în valoare de 5,5 miliarde de euro la nivel global, incluzând și operațiunile din România.

În sectorul energiei regenerabile, una dintre cele mai importante tranzacții a fost preluarea unui portofoliu de proiect de peste 1.000 MW de energie verde de către Enel Green Power România de la dezvoltatorul de parcuri de producție din surse regenerabile, Monsson Group. Proiectele vor intra în etapa de construcție în următorii 3 ani și vor acoperi 500 MW în energie eoliană și 500 MW în energie solară.

Pe piața de IT&C au fost anunțate tranzacții importante, cum ar fi preluarea Ropeco de către Romanian Business Consult, preluarea Tellence Technologies de către Orion Innovation, preluarea Gemini Solutions de către ThoughtWorks, sau achiziția Metro Systems România de către Wipro.

Tranzacții importante au fost anunțate și în sectorul de logistică și transport, cum ar fi achiziția de către Fortress REIT a unui parc logistic în Chitila pentru o valoare de 30 de milioane de euro, achiziția de către fondul de investiții Oresa Ventures a parcului logistic și industrial Solo Iași de la Tester Group sau preluarea Vio Transgrup de către International Alexander.

În domeniul bancar, în prima săptămână a anului a fost anunțată preluarea operațiunilor bancare ale Credit Agricole în România de către Vista Bank.

Iar pe segmentul imobiliar, preluarea de către Immofinanz a clădirii de birouri Bucharest Financial Plaza.

De asemenea, grupul MedLife și-a continuat strategia de extindere pe piața locală de servicii private de sănătate prin preluarea unui pachet majoritar de 60% din clinica Medica Sibiu.

Valoarea pieței de M&A s-a situat la valoarea de 4,9 miliarde euro în 2020, față de 5,2 miliarde euro în 2019.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii