FacebookTwitterLinkedIn

Culiță Tărâță este în acest moment președintele Consilului Județean Neamț, dar și vicepreședintele Uniunea Naționale pentru Progresul României (UNPR), formațiune politică care s-a format prin scindarea PSD, după alegerile din 2008.

Omul de afaceri Culiţă Tărâţă controlează compania TCE 3 Brazi, care deține în arendă și exploatează aproximativ 55.000 de hectare de teren agricol în Insula Mare a Brăilei. Compania a finalizat recent o investiţie de opt milioane de euro într-un siloz a cărui capacitate este de 40.000 de tone de cereale. Silozul este amplasat în Insula Mare a Brăilei. Până la finalizarea silozului, capacitatea de depozitare a companiei se ridica la doar 5.000 de tone. Recolta anuală de materii prime agricole a companiei agricole TCE 3 Brazi se ridică la aproximativ 300.000 de tone.

Dan Voiculescu s-a retras din afacerile pe care le deține în urmă cu câțiva ani, lăsând-o la conducere pe fiica sa cea mare, Camelia. Dan Voiculescu are o experiență vastă în politica autohtonă, fiind fondatorul Partidului Conservator. Momentan este însă proaspăt demisionar din funcția de senator.

Familia Voiculescu are în proprietate Intact, unul dintre cele mai mari trusturi de presă din România, dar deţine afaceri și în industrie, energie și imobiliare. Grupul media, din care fac parte televizi­unile Antena 1, Antena  și Antena 3, Radio Zu și Radio Romantic și cotidianele Jurnalul Național și Gazeta Sporturiloreste condus din 2006 de către fiica cea mare a politicianului, Camelia.

Familia Voiculescu deține și grupul Grivco, care numără aproximativ 50 de companii, prezente în comerț, producție, agricul­tură și servicii. Companiile din Grupul Intact dețin, potrivit informațiilor furni­zate de familia Voiculescu, terenuri în suprafață de peste 180.000 mp, localizate în București, Ploiești, Argeș, Ilfov, Bacău, Iași și Predeal și imobile de birouri în suprafață de 9.000 mp.

Gigi Becali  este din decembrie 2012 deputat din partea USL. Este unul dintre cei mai bogați parlamentari ai actualei legislaturi, recunoscut fiind în primul rând pentru portofoliul imobiliar. În decembrie anul trecut a vândut un teren în Pipera contra sumei de 40 de milioane de euro, însă potrivit declarației de avere postată pe site-ul oficial al Camerei Deputaților, acest teren reprezenta doar o mică parte a averii deputatului Gigi Becali, proprietarul neoficial al echipei de fotbal Steaua București.  

Numai împrumuturile acordate unor firme pe care le controlează sau unor apropiați- persoane fizice se ridică la câteva zeci de milioane de euro. De la Clubul de Fotbal Steaua București, spre exemplu are de primit aproximativ 10 milioane de euro, iar de la Avicola Iași (la care deține 85,7 % din acțiuni)- circa 6 milioane de euro. Împrumuri consistente, de zeci de milioane de euro a acordat Gigi Becali și mai multor persoane fizice, apropiați sau rude.

Finului său, Horia Culcescu (n.r- deține companiile Ostrovit- producător de vin, Leader International- fabrică de conserve, Berser și Leoser), Becali i-a împrumutat 18 milioane de euro. Aceeași sumă are de primit și de la nepotul său, Vasile Geambazi.

Sebastian Ghiță este din decembrie anul trecut deputat de Prahova din partea USL. Numai împrumurile acordate în nume personal se ridică la 68 de milioane de euro. Mai are 30 de milioane de euro într-un cont curent și fonduri de investiții de 18 milioane de euro.

Ceasurile, operele de artă și bijuteriile deținute sunt evaluate la 17 milioane de euro. Până anul trecut, Sebastian Ghiță era cunoscut drept fiind unul dintre cei mai prosperi tineri oameni de afaceri. La numai 34 de ani, el controla direct sau indirect grupul de firme Asesoft.

Robert Negoiță este de anul trecut primarul sectorului 3 din București. Împreună cu fratele său Ionuț deține cel mai mare hotel din sud-estul Europei- Rin Grand Hotel, ansamblurile rezidențiale Confort Park și Confort City din Capitală și ziarul Ring.