Cautare
, Contributor

Topuri |
|

Topul celor mai bogați oameni de afaceri din Spania

Cel mai bogat antreprenor spaniol are o avere estimată la 64,5 miliarde de dolari și ocupă locul 4 în rândul celor mai bogați oameni din lume.
spania

Amancio Ortega, fondatorul grupului Inditex, cunoscut în toată lumea în special pentru lanţul de magazine Zara, cu o avere estimată la 64,5 miliarde de dolari, ocupă primul loc în rândul celor mai bogați oameni din Spania și locul 4 în rândul celor mai bogați oameni din lume, potrivit topului Forbes.

El este urmat de Sandra Ortega Mera, fiica lui Amancio Ortega și este cel mai mare acționar în cadrul Rosp Corunna, care controlează 5,1% din Inditex și are o avere estimată la 6,3 miliarde de dolari.

Pe al treilea loc se află Juan-Miguel Villar Mir, care controlează firma de construcții Obrascon Huarte Lain S.A și are o avere estimată la 5,7 miliarde de dolari.

Juan Roig, președintele celui mai mare lanț de supermarketuri din Spania – Mercadona -, ocupă locul patru și are o avere estimată la 5,4 miliarde de dolari. Pe locul cinci este situat Isak Andic cu 4,8 miliarde de dolari. El este fondatorul și acționarul majoritar al retalierului de haine Mango.

Hortensia Herrero este soția miliardarului Juan Roig și deține 28% din lanțul de supermarketuri Mercadona. Ea este clasată pe locul al șaselea cu o avere estimată la 2,8 miliarde de dolari.

Alicia Koplowitz, printre altele președinte al unor hoteluri din Spania, Italia și Miami, este situată pe locul șapte cu aproximativ 2,3 miliarde de dolari.

Pe locul opt se află Rafael Del Pino y Calvo-Sotelo, președinte al gigantului infrastructurii spaniole Ferrovia, cu o avere estimată la 2,2 miliarde de dolari. El împarte același loc cu Manuel Lao Hernandez, fondatorul celei mai mari companii de casino din Spania, Cirsa Gaming Corporation S.A, și cu Helena Revored, președintele companiei de securitate privată Prosegur. Cei doi au o avere estimată la 2,2 miliarde de dolari fiecare.

Topul celor mai bogați oameni de afaceri din India

Topul celor mai bogați oameni de afaceri din Polonia

Topul celor mai bogați oameni de afaceri din Canada

Topul celor mai bogați oameni din Germania

Topul celor mai bogați oameni de afaceri din Rusia

Rusia s-ar putea extinde în Marea Mediterană oferind Greciei securitate și resurse

Care este țara în care tot mai mulți greci vor să își găsească de lucru

Topul celor mai bogați oameni din Grecia

Cine este cel mai bogat om de afaceri din China

Suma averilor primilor zece miliardari francezi depășește PIB-ul Greciei

Topul celor mai bogați oameni din Marea Britanie

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii