Cautare
, Contributor

Topuri |
|

Topul celor mai bogați oameni de afaceri din Rusia

Industriile chimică, minieră și metalurgică  le-au adus cei mai mulți bani oamenilor de afaceri ruși. Cel mai bogat antreprenor din Rusia are o avere de aproximativ 15,4 miliarde de dolari și ocupă locul 60 în rândul celor mai bogați oameni din lume.
russia

Vladimir Potanin, unul dintre principalii acționari ai grupului minier Norilsk Nickel, cu o avere estimată la 15,4 miliarde de dolari, ocupă primul loc în rândul celor mai bogați oameni din Rusia și locul 60 în rândul celor mai bogați oameni din lume, potrivit topului Forbes.

Pe al doilea loc, cu o avere estimată la 14, 6 miliarde de dolari se clasează Mihail Fridman, care se numără printre  co-fondatorii Alfa Group, unul dintre principalele consorții private din Rusia. Fridman controlează printre altele participaţii la operatorii de telefonie mobilă VimpelCom (Rusia) şi Turkcell (Turcia). El este urmat de Alisher Usmanov, fondatorul Metalloinvest, fost cel mai bogat om din Rusia, cu o avere de 14,4 miliarde de dolari

Al patrulea loc este ocupat de Viktor Vekselberg, proprietarul Renova Group,  cu o avere estimată la  14,2 miliarde de doari, iar pe locul cinci se află Alexey Mordashov care controlează Severstal, producător rus de oţel, cu o avere estimatăla 13 miliarde de dolari.

Vagit Alekperov, președintele concernului Lukoil, cu o avere estimată la 12,2 miliarde de dolari ocupă locul al șaselea. El este urmat de Leonid Mikhelson cu 11,7 miliarde de dolari, acționarul principal al companiei Novatek, al doilea mare producător de gaz natural din Rusia, al unei companii de produse chimice Sibur și al Obydienny, o bancă mică.

Pe locul opt se află Vladimir Lisin, acționarul principal al companiei producătoare de oțel Novolipetsk, cu suma de 11,6 miliarde de dolari, iar pe al nouălea loc este situat Gennady Timchenko care are o avere estimată la 10,7 miliarde de dolari și deţine 23,5% dintre acţiuni la Novatek .

Mihail Prokhorov, fost candidat la alegerile prezindențiale din martie 2013,  cu o avere estimată la 9,9 miliarde de dolari ocupă ultimul loc.

Anul acesta, Forbes nu l-a inclus și pe președintele rus Vladimir Putin în topul celor mai bogați oameni din lume.

Rusia s-ar putea extinde în Marea Mediterană oferind Greciei securitate și resurse

Care este țara în care tot mai mulți greci vor să își găsească de lucru

Topul celor mai bogați oameni din Grecia

Cine este cel mai bogat om de afaceri din China

Suma averilor primilor zece miliardari francezi depășește PIB-ul Greciei

Topul celor mai bogați oameni din Marea Britanie

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii