Cautare
, Contributor

Topuri |
|

Topul celor mai bogați oameni de afaceri din India

Cel mai bogat antreprenor indian are o avere estimată la 23,6 miliarde de dolari și ocupă locul 39 în rândul celor mai bogați oameni din lume.
india

Mukesh Ambani, proprietarul Reliance Industries – cea mai mare întreprindere din India-, cu o avere estimată la 23,6 miliarde de dolari, ocupă primul loc în rândul celor mai bogați oameni din India și locul 39 în rândul celor mai bogați oameni din lume, potrivit topului Forbes.

El este urmat de fondatorul Grupului Sun Pharma – prezent și în România -, Dilip Shanghvi, cu o avere estimată la 18 miliarde de dolari.

Pe al treilea loc se situează Azim Premji, fondatorul gigantului tehnologic Wipro, care a făcut avere din ulei de floarea soarelui, cu 16,4 miliarde de dolari, iar pe al patrulea loc este magnatul din sectorul construcțiilor Pallonji Mistry, care conduce gigantul Shapoorji Pallonji Group, cu o avere estimată la 15,9 miliarde de dolari.

Magnatul oțelului Lakshmi Mittal, proprietar al grupului ArcelorMittal – prezent și în România -,  ocupă locul cinci cu 15,8 miliarde de dolari, urmat de frații Hinduja, care conduc Hinduja Group, cu o avere de aproximativ 13,3 miliarde de dolari.

Pe locul șapte este clasat Shiv Nadar cu o avere estimată la 12,5 miliarde de dolari. El și-a câștigat mare parte din venituri conducând compania „HCL Technologies”, recunoscută în elaborarea de soft-uri pentru companii recunoscute, precum Boeing, Microsoft și Cisco.

Pe locul opt se clasează familia Godrej, care conduce grupul Godrej (un conglomerat de bunuri de consum) cu 11,6 miliarde de dolari.

Kumar Birla controlează Grupul Aditya Birla, grup care deţine, printre altele, și cel mai mare producător de ciment din India, UltraTech. El are o avere estimată la 9,2 miliarde de dolari și este pe al nouălea loc.

Sunil Mittal,președintele grupului indian de telefonie mobilă Bharti, ocupă locul zece, cu o avere de 7,8 miliarde de dolari.

Topul celor mai bogați oameni de afaceri din Polonia

Topul celor mai bogați oameni de afaceri din Canada

Topul celor mai bogați oameni din Germania

Topul celor mai bogați oameni de afaceri din Rusia

Rusia s-ar putea extinde în Marea Mediterană oferind Greciei securitate și resurse

Care este țara în care tot mai mulți greci vor să își găsească de lucru

Topul celor mai bogați oameni din Grecia

Cine este cel mai bogat om de afaceri din China

Suma averilor primilor zece miliardari francezi depășește PIB-ul Greciei

Topul celor mai bogați oameni din Marea Britanie

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii