Cautare
, Contributor

Topuri |
|

Topul celor mai bogați oameni de afaceri din Canada

Cel mai bogat antreprenor canadian are o avere estimată la 25,5 miliarde de dolari și ocupă locul 25 în rândul celor mai bogați oameni din lume.

David Thomson, președintele gigantului din domeniul știrilor și informațiilor Thomson Reuters, și familia sa cu o avere estimată la 25,5 miliarde de dolari ocupă primul loc în rândul celor mai bogați oameni din Canada și locul 25 în rândul celor mai bogați oameni din lume, potrivit topului Forbes.

El este urmat de Galen Weston, proprietarul grupului George Weston, un imperiu în domeniul comerţului cu amănuntul, cu o avere estimată la 9,6 miliarde de dolari.

Pe al treilea loc este situat Jim Pattison, președintele grupului cu același nume, cu o avere estimată la 7,5 miliarde de dolari. James Irving, deține grupul  J.D. Irving și ocupă locul patru  cu 6,5 miliarde de dolari, iar pe locul cinci este clasat Joseph Tsai, vicepreședintele Alibaba Group, cu o avere estimată la 5,9 miliarde de dolari.

Loretta Robinson cu o avere estimată la 5,8 miliarde de dolari ocupă locul șase în rândul celor mai bogați oameni din Canda, ea deține cea mai mare companie de telecom din Canada, Rogers Communications. Arthur Irving se clasează pe locul șapte, cu 5,5 miliarde de dolari și deține Irving Oil.

Pe locul opt se află Garret Camp, cofondatorul și președintele companiei Uber cu o avere estimată la 5,3 miliarde de dolari. Emanuele (Lino) Saputo cu o avere de 4,8 miliarde de dolari este președintele companiei Saputo Inc., producător de brânză canadian și ocupă locul nouă.

Ultimul loc este ocupat de Mark Scheinberg, care alături de tatăl său, Isai, a pus temeliile PokerStars, cea mai mare companie de poker online, cu o avere estimată la 4,1 miliarde de dolari.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii