FacebookTwitterLinkedIn

Cea mai vândută carte, în categoria autorilor români, conform datelor elefant.ro, în luna august a fost Fluturi semnată de Irina Binder, fiind urmată de binecunoscuta scriere Ce ne spunem când nu ne vorbim a lui Chris Simion.

Pe locul trei a fost clasat Mugur Ciuvică pentru Zece ani grei.

În ceea ce privește clasamentul cărtilor digitale, românii au citit cel mai mult scrierea Nopțile Amanților a Corinei Ozon, iar pe locul doi se află Cartea Vieții a lui Deborah Harkness și Paula Hawkins cu Fata din tren. Tot în topul de carte digitală, apar și nume precum Cronică de Cotroceni semnată de Adriana Săftoiu și Parinoush Saniee cu Cel care care mă așteaptă.

Tot în august, românii au fost atrași de o nouă categorie de cărți, mai exact cele de colorat. Astfel că, autoarea Johanna Basford a înregistrat un succes masiv și în în țară cu volumele Grădina secretă și Pădurea fermecată. Cele două nume au atras publicul prin metode atractive și inovatoare de petrecere a timpului liber și anume prin înfățișarea unor lumi fantastice, inspirate din cultura scoțiană, care pot fi aduse la viață prin intermediul creioanelor de colorat.

Alți autori străini preferați de publicul român au fost Veronica Roth cu Four. O antologie. Divergent. și Deborah Har kness cu Cartea Vieții.