Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Topuri |
|

Topul celor mai bine plătiţi jucători de tenis din lume

Cei 10 jucători de tenis cel mai bine plătiţi au adunat împreună 61 de milioane de dolari din turneele la care au participat între iunie 2012 şi iunie 2013, dar cea mai mare sumă provine din afara terenului, acolo unde aceiaşi jucători au adunat 200 de milioane de dolari, scrie forbes.com.
7. Roger Federer

Roger Federer a fost una dintre cele mai dominante şi consistente figuri din sportul ultimelor decade. El deţine recorduri pentru cele mai multe Grand Slam-uri câştigate (17) şi cele mai multe săptămâni pe locul 1 al clasamentului mondial (302). A apărut în 18 din 19 finale de Grand Slam posibile între 2005 şi 2010. Anul trecut, starul elveţian s-a confruntat cu probleme cauzate de jocul slab şi accidentări. A căzut pe locul 7 ATP şi a reuşit să câştige un singur turneu, Gerry Weber Open.

Federer a revenit în forţă anul acesta, la 33 de ani, când mulţi tenismeni îşi atârnă racheta în cui. Cursa către top l-a transformat în cel mai bine plătit tenismen, cu câştiguri de 56.2 milioane de dolari, accumulate în perioada iunie 2013 şi iunie 2014.

Sponsorizările din tenis în 2014 sunt preconizate a atinge valoarea de 739 milioane de dolari, potrivit IEG, iar Federer deţine supremaţia şi aici. Portofoliul său include 10 branduri precum Nike, Wilson, Credit Suisse, Mercedes-Benz, Gillette sau Moet&Chandon. Împreună, îl plătesc pe elveţian cu peste 40 de milioane de dolari. Performanţele jucătorului şi starea fizică excelentă l-au dus până în fazele superioare ale turneelor de-a lungul ultimilor 10 ani. Funcţionează precum ceasurile Rolex, a căror imagine este, furnizând un plus de valoare partenerilor.

Vezi aici cine sunt cei mai bogaţi sportivi din lume

Cei mai bine plătiţi 10 jucători de tenis au adunat împreună 61 de milioane de dolari din turneele la care au participat între Iunie 2012 şi Iunie 2013, dar dar cea mai mare sumă provine din afara terenului, din sponsorizări, care au adus aceloraşi jucători 200 de milioane de dolari. Acest top este format din componenţi provenind din 10 ţări diferite şi reprezentând ambele sexe.

Rafael Nadal este pe poziţia secundă, cu o sumă de 44.5 milioane de dolari. Nadal a avut un 2013 foarte solid, câştigând French Open şi U.S. Open şi terminând pe locul 1 al clasamentului ATP. Victoriile de pe teren i-au adus 14.5 milioane de dolari. În iunie a câştigat French Open-ul pentru a 8a oară în ultimii 9 ani, având un record de 66-1. Cel mai prolific parteneriat este cel cu Nike, dar spaniolul are contracte şi cu Babolat, Mapfre, Banc Sabadell, Richard Mille, Kia Motors, Mueller şi Poker Stars.

Novak Djokovic a câştigat 33.1 milioane de dolari, dintre care 12.1 dobândite pe teren. Este pe locul 3 în clasamentul câştigurilor financiare. Liderul mondial în clasamentul profesionist a explodat în 2011, când şi-a urcat jocul la alt nivel. A jucat 9 finale de Grand Slam din 12, câştigând 5 dintre ele şi 38 milioane de dolari din participări între 2011 şi 2013. Profilul sponsorizărilor a prins contur şi pentru sârb, el semnând înţelegeri cu Peugeot şi Seiko anul acesta. A câştigat 1 milion de dolari şi din evenimente informale la care a participat. Djokovic şi-a donat cecul în valoare de 750.000 de dolari provenit din câştigarea Italian Open în mai, pentru a-şi ajuta compatrioţii loviţi de un dezastru natural.

Citeşte despre Ion Ţiriac, cel mai bogat tenismen din România

Federer, Nadal şi Djokovic reprezintă o perioadă de aur pentru tenisul masculin. Împreună, au câştigat 38 de titluri Grand Slam şi 220 de milioane de dolari proveniţi strict din tenis, de-a lungul carierei lor (Andy Murray a pătruns în careul de aşi în ultimii ani, dar are la activ doar două titluri de Grand Slam). Dintre aceştia, Federer deţine 84, Nadal 71 şi Djokovic 65.

Maria Şarapova conduce în topul femeilor şi este a patra în top 10 jucători. Ea a adunat 24.4 milioane de dolari, fiind cea mai bine plătită sportivă din momentul în care a spart gheaţa şi a gâştigat Wimbledon-ul la doar 17 ani, în 2004. A semnat un contract cu Avon, în această primăvară, compania urmând să îşi promoveze produsul Avon Luck alături de rusoaică. Alţi parteneri sunt: Nike, Head, Samsung, Tag Heuer, Porsche şi Evian.

Murray a produs una dintre cele mai mari mişcări în clasament, cu plusuri de 4 milioane de dolari, după ce a devenit primul britanic care să câştige Wimbledon-ul din 1936, câştigând şi de pe urma parteneriatelor cu Adidas şi Head. El este pe locul 7, cu suma de 19.1 milioane de euro. Contractul cu Adidas îi expiră în acest an, fiind aşteptată o nouă parafare cu Adidas sau Nike. Se adaugă un contract cu Standard Life în 2014, valorând 2 milioane pe an.

Traducere de Şerban Lupu

 

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii