FacebookTwitterLinkedIn

Pentru a treia oară, protagonistul filmelor din seria „Iron Man”, Robert Downey Jr, se află pe primul loc în rândul celor mai bine plătiți actori din lume cu o avere estimată la 80 de milioane de dolari,  și ocupă locul 8 în rândul celor mai bogate celebrități de pe întreg mapamondul, potrivit topului Forbes.

El este urmat de Jackie Chan, cu 50 de milioane de dolari, iar pe al treilea loc se află Vin Diesel cu o avere estimată la 47 milioane de dolari, bani care provin în special, din procentul încasărilor pe care îi obține din franciza „Fast and Furious”.

Bradley Cooper este clasat pe al patrulea loc, cu 41,4 milioane de dolari, iar pe locul cinci se situează Adam Sandler care are 41 milioane de dolari. Tom Cruise, cu 40 de milioane de dolari, ocupă locul șase.

VEZI AICI GALERIA FOTO

Locul șapte este ocupat de actorii de la Bollywood: Amitabh Bachchan și Salman Khancare au fiecare 33,5 milioane de dolari.

Pe locul opt se situează indianul Akshay Kumar cu venituri de aproximativ 32,5 milioane de dolari.

Mark Wahlberg ocupă locul zece în rândul celor mai bine plătiți, el acumulând suma de 32 de milioane de dolari.

Având în vedere schimbările majore din lumea divertismentului, anul acesta, Forbes a hotărât să modifice puțin metodologia și a alcătuit lista la nivel mondial, nu axându-se doar pe SUA, după modelul anilor anteriori.

Astfel că, pentru prima oară în clasamentul Forbes intră cei mai bine plătiți actori de pe întreg mapamondul, indiferent de naționalitate.

Anul acesta, clasamentul a ieșit pe baza banilor câștigați începând cu 1.6.2014 și până la 1.6.2015, înainte de scăderea comisioanelor de administrare și impozite.

Cifrele se bazează pe datele de la Niesel, Pollstar, Box Office Mojo și IMDB, precum și din interviuri cu agenți, manageri, avocați și multe dintre staruri.