FacebookTwitterLinkedIn

Dacă 2013 nu a fost un an foarte bun pentru Maria Sharapova, în prezent ocupă locul 1 în clasamentul celor mai bine plătite sportive din întreaga lume. Aceasta are o avere de 29,7 milioane de dolari, din care 6,7 milioane de dolari au fost obținuți în urma competițiilor de tenis câștigate, iar 23 milioane de dolari, din reclame.

Serena Williams ocupă locul 2, cu o avere de 24,6 milioane de dolari. După meciurile câștigate și produsele pe care le-a promovat pe parcursul anului, aceasta a obținut 11,6 milioane, respectiv 13 milioane dolari.

Locul 3 este ocupat de Caroline Wozniacki, care deține suma de 14,6 milioane dolari, din care 3,6 milioane de dolari au fost obținuți în urma rezultatelor meciurilor de tenis, iar 11 milioane de dolari, după ce a promovat evenimente și produse.

Pilotul de curse Danica Patrick ocupă locul 4 în acest clasament, cu o avere totală de 13, 9 milioane de dolari. Din această sumă, 7,9 milioane de dolari o reprezintă competițiile câștigate și salariul, iar 6 milioane de dolari, campaniile de promovare.

Ana Ivancovic este clasată pe locul 5 și are o avere de 8,3 milioane de dolari, din care 6,5 milioane de dolari au fost obținuți în urma promovărilor de evenimente sau produse, iar 1,8 milioane de dolari, după competițiile de tenis câștigate.

GALERIE FOTO

Locul următor este ocupat de Petra Kvitova, care deține suma de 7,7 milioane de dolari. O parte din aceștia, mai precis 5,9 milioane de dolari, au fost obținuți după ce a câștigat mai multe meciuri de tenis, iar 1,8 milioane de dolari au fost câștigați după ce a reprezentat imaginea mai multor branduri.

Simona Halep ocupă locul 7 în clasamentul Forbes. Aceasta are o avere de 6,8 milioane de dolari, din care 5,3 milioane de dolari au fost obținuți ca urmare a performanțelor din timpul meciurilor, iar 1,5 milioane de dolari au intrat în contul său după ce a promovat mai multe branduri.

Ronda Rousey, campioana de arte marțiale mixte ocupă locul 8, cu o avere totală de 6,5 milioane de dolari. În urma competițiilor câștigate a obținut suma de 3 milioane de dolari, iar după ce a promovat diverse branduri, la această sumă s-au mai adăugat 3,5 milioane de dolari.

Jucătoarea de golf Stacy Lewis ocupă locul 9. Averea sa este estimată la 6,4 milioane de dolari, din care 2,4 milioane de dolari au fost obținuți în urma competițiilor de golf pe care le-a câștigat, iar restul de 4 milioane de dolari au fost câștigați după ce a reprezentat mai multe branduri.

Ultimul loc este ocupat de Agnieszka Radwanska, cu o avere totală de 6 milioane de dolari.