FacebookTwitterLinkedIn

Universal McCann România este divizia de media a agenției de publicitate B.V. McCann-Erickson. Nu are personalitate juridică, din acest motiv cifrelele de afaceri și profiturile sunt incluse în bilanțurile agenției B.V. McCann-Erickson la Ministerul Finanțelor Publice. Estimarea „Forbes România” este că 80% din cifra de afaceri a agenției B.V. McCann-Erickson este furnizată de divizia condusă de Mihai Trandafir.

Universal McCann a prestat servicii de strategie, planificare și achiziție TV, în 2012, pentru 26 de clienți. Campaniile pe televiziune ale acestor clienți au adunat 175.451 puncte de audiență pe targetul comercial (18 – 49 de ani, urban), plasând divizia condusă de Mihai Trandafir, după acest criteriu, pe locul trei în topul agențiilor de media.

Cel mai mare client al Universal McCann a fost compania de telecomunicații Vodafone, care a adunat 58.863 puncte de audiență (Gross Rating Point – GRP). (Se știe, pe baza GRP-urilor se achiziționează spațiile de publicitate la TV.) Pe locul secund în portofoliul diviziei de media s-a plasat producătorul de bere Heineken România, care a acumulat 43.427 GRP-uri pe targetul comercial. (Începând de la 1 ianuarie 2013, acest buget a trecut în administrarea Starcom MediaVest Group.)

Cel de-al treilea mare consumator de publicitate TV a fost Coca-Cola Company, care a obținut un volum de 27.211 GRP-uri pe targetul amintit.

Alți clienți importanți ai diviziei Universal McCann în 2012: Friesland (7.402), Dedeman (6.333), Rompetrol (3.699), Cadbury (3.482) și Real Hypermarket (3.197).