FacebookTwitterLinkedIn

Conform ultimului Recensământ întocmit în 2011 de Institutul Naţional de Statistică, în Bucureşti există aproximativ 804.000 de locuinţe convenţionale, iar în sectorul 3 se înregistrează cel mai mare număr de unităţi locative, adică 170.000. În zonă există și cea mai mare ofertă de apartamente scoase la vânzare sau date spre închiriere, potrivit unui studiu realizat de imobiliare.net și valabil pentru perioada 12 iulie-12 august 2013.

TOP sectoare cu cele mai multe locuințe de închiriat

Locul 1

Sectorul 3 – 1.105 oferte

Locul 2

Sectorul 4 – 1.073 oferte

Locul 3

Sectorul 6 – 1.021 oferte

Locul 4

Sectorul 2 – 887 oferte

Locul 5

Sectorul 1 – 634 oferte

Locul 6

Sectorul 5 – 621 oferte

Conform analizei Imobiliare.net, în ultima lună s-au înregistrat peste 5.332 de oferte de vânzare de apartamente (de la garsoniere până la locuinţe cu 4 camere). Din acestă ofertă, circa 12% din apartamente se află în apropiere de metrou.

Vezi Top sectoare din Capitală cu cele mai multe locuințe de închiriat

Astfel, din numărul total de garsoniere scoase la vânzare în apropiere de metrou, cele mai multe oferte se găsesc lângă staţiile de metrou: Dristor (13,4% din numărul total de oferte disponibile în apropiere de stațiile de metrou), Titan (11%) şi Piaţa Iancului (8,5%).

În ceea ce priveşte categoria „vânzări-apartamente cu 2 camere”, cele mai multe oferte sunt în jurul următoarelor staţii de metrou: Titan (8,4% din numărul total de oferte disponibile în apropiere de stațiile de metrou), Dristor (6,7%) şi Piaţa Sudului (5,5%).

Cele mai multe oferte pentru vânzarea de apartamente cu 3 camere provin din jurul staţiilor:  Dristor (11,6% din numărul total de oferte disponibile în apropiere de stațiile de metrou), Titan(8,8%) şi Piaţa Iancului (6,5%).

În cazul ofertei de vânzări de locuinţe cu 4 camere, aceasta este foarte concentrată în jurul staţiilor de metrou: Obor (13% din numărul total de oferte disponibile în apropiere de stațiile de metrou), Dristor (8,5%) şi Apărătorii Patriei (6%).

“Din partea proprietarilor care vor să vândă sau să închirieze o locuinţă avem o ofertă concentrată în zonele precum: Dristor, Titan sau Piaţa Unirii. În acelaşi timp, există şi un interes ridicat din partea cumpărătorilor şi a chiriaşilor pentru locuinţele aflate în zonele în care avem şi cea mai bogată ofertă”, spune Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.net.