FacebookTwitterLinkedIn

Conform ultimului Recensământ întocmit în 2011 de Institutul Naţional de Statistică, în Bucureşti există aproximativ 804.000 de locuinţe convenţionale, iar în sectorul 3 se înregistrează cel mai mare număr de unităţi locative, adică 170.000. În zonă există și cea mai mare ofertă de apartamente scoase la vânzare sau date spre închiriere, potrivit unui studiu realizat de imobiliare.net și valabil pentru perioada 12 iulie-12 august 2013.

TOP sectoare cu cele mai multe locuințe de închiriat

Locul 1

Sectorul 3 – 1.091 oferte

Locul 2

Sectorul 6 – 964 oferte

Locul 3

Sectorul 2 – 794 oferte

Locul 4

Sectorul 1 – 770 oferte

Locul 5

Sectorul 4 – 607 oferte

Locul 6

Sectorul 5 – 395 oferte

„Preţul şi apropierea de metrou sunt cei mai importanţi factori pentru o persoană interesată să închirieze sau să cumpere o locuinţă. În acelaşi timp, proprietarii au început să-şi promoveze proprietăţile în funcţie de amplasarea imobilelor faţă de metrou, iar aceştia solicită preţuri (atât pentru închiriere, cât şi pentru vânzare) cu 10-20% mai mari decât cei care deţin apartamente aflate la o distanţă mai mare de 10 minute de metrou”, a declarat Alina Petrescu, marketing manager Imobiliare.net.

Vezi Top sectoare din Capitală cu cele mai multe locuințe de vânzare

În categoria „închirieri – garsoniere”, cele mai multe oferte sunt în apropiere de următoarele staţii de metrou: Dristor (11,8% din numărul total de oferte disponibile în apropiere de stațiile de metrou), Titan (7,7%) şi Lujerului (7,3%).

În apropiere de staţiile de metrou Piaţa Unirii, Dristor şi Tineretului sunt cele mai multe oferte pentru cei interesaţi de închirierea unui apartament cu 2 camere. Astfel, 6,9% din numărul total de oferte din categoria „închirieri-apartamente cu 2 camere” amplasate în apropiere de metrou sunt lângă staţia Piaţa Unirii, 6,5% lângă staţia Dristor şi 3% în apropiere de staţia Tineretului.

În cazul închirierilor de apartamente cu 3 camere, cele mai multe oferte sunt lângă următoarele staţii de metrou: Piaţa Unirii (12,9% din numărul total de oferte disponibile în apropiere de stațiile de metrou), Tineretului (8,3%) şi Obor (6,5%).

Cele mai multe oferte pentru închirierea apartamentelor cu 4 camere sunt lângă staţiile de metrou Piaţa Victoriei (11,4% din numărul total de oferte din categoria „închirieri-apartamente cu 4 camere” amplasate în preajma metroului), Piaţa Unirii (11%) şi Universitate (8,1%).