SmallBusiness |
|
TOP FORBES: Cine sunt cei mai bogați oameni din lume, în 2014? Un an al averilor-record!

VEZI AICI TOPUL MILIARDARILOR LUMII ÎN 2015
După o pauză de patru ani, Bill Gates se află din nou pe prima poziție în top, recăpătându-și titlul de ,,Cel mai bogat om din lume”, în defavoarea magnatului mexican al telecomunicațiilor, Carlos Slim Helu (care s-a bucurat de această distincție în ultimii patru ani), actualmente pe a doua poziție. Averea lui Gates – care a fost, de 15 ori în ultimii 20 de ani, ,,Cel mai bogat om din lume” – a crescut anul acesta cu 9 miliarde de dolari.
GALERIE FOTO: Topul Miliardarilor Lumii
Pe locul al treilea se află Amancio Ortega, proprietarul conglomeratului spaniol Inditex (cunoscut ca owner al Zara), în timp ce Warren Buffett cade încă o dată pe locul al patrulea.
Magnatul american al jocurilor de noroc, Sheldon Adelson, și-a mărit averea cu 11,5 miliarde de dolari în ultimul an, reușind o reintrare spectaculoasă în TOP 10, după o absență de opt ani.
Marele câștigător din acest an a fost Mark Zuckerberg de la Facebook, a cărui avere a urcat de la 15,2 miliarde de dolari la 28,5 miliarde, grație creșterii valorii acțiunilor companiei din social media. Nu a fost singurul pe care Facebook l-a făcut mai bogat: și directorul de operațiuni al companiei, Sheryl Sandberg, a intrat în top grație evoluției spectaculoase la bursă a acțiunilor Facebook, la fel ca vicepreședintele companiei, Jeff Rothschild.
Grație unei tranzacții în valoare de 19 miliarde de dolari încheiate cu Facebook, și fondatorii aplicației WhatsApp – Jan Koum și Brian Acton – se numără, începând cu acest an, printre cei mai bogați oameni ai planetei. Din noii-intrați în top, 26 și-au făcut averile din tehnologie, iar 10 dintre ei sunt americani – inclusiv CEO-ul Dropbox, Drew Houston, și co-fondatorul Workday, Aneel Bhusri.
Află ce alţi români au apărut în topul miliardarilor lumii
Statele Unite ale Americii se află din nou pe primul loc, cu 492 de miliardari – pe locul doi situându-se China, cu 152, urmată de Rusia, cu 111. Spre deosebire de anii trecuți, însă, au răsărit averi neașteptate și în țări care nu se puteau lăuda până acum cu reprezentanți în TOP 500: pentru prima dată, Algeria, Lituania, Tanzania și Uganda au miliardari în Topul Forbes. Tot pentru întâia oară, un african – Aliko Dangote, din Nigeria – intră în Top 25, urcând nu mai puțin de 20 de locuri într-un singur an.
Două treimi din miliardarii Topului Forbes și-au făcut singuri averile, în timp ce 13% le-au primit moștenire, iar alte 21% au pornit de la o sumă moștenită, pe care ulterior au multiplicat-o prin eforturi proprii. Printre celebritățile care au intrat anul acesta în top se mai numără designerul american Michael Kors, CEO-ul companiei World Wrestling Entertainment – Vince McMahon – și Denise Coates, de la compania britanică de pariuri online Bet365.
Citește aici povestea de succes a lui Michael Kors în TOP FORBES.
Chiar dacă anul care tocmai a trecut pare să fi fost unul foarte bun pentru miliardari, nu toate țările se pot lăuda cu performanțe notabile. Turcia a pierdut 19 miliardari din cauza inflației galopante, a unei piețe de valori în scădere abruptă și a unei monede în continuă devalorizare. Indonezia – a cărei valută a scăzut cu 20% față de dolar – are la rândul ei cu opt miliardari mai puțin. Alți 100 de bogați ai planetei au ieșit din Top Forbes, în timp ce 16 au trecut în neființă de la ultima ediție a topului și până acum.
Află ce alţi români au mai apărut în topul miliardarilor lumii
Pentru a afla mai multe despre antreprenorii români cu averi de sute de milioane de euro citiţivarianta digitală a revistei Forbes Romania sau descărcați aplicația de iPad Top 500
Mai multe articole Forbes
Lasati-l pe Bill Gates, spuneti-ne despre Rotschild !
Cu multa stima pt acesti oameni intreprinzatori si de succes deosebit in mediul social .
De asemeni doresc sa le adresez atentia cu multa stima , ca bogatia poate deveni si o capcana pentru sufletul nostru care mai are multe de ]nvatat in viata aceasta prin care am aparut nu din voia noastra ci pentru a intra intr/un test putin vizibil de multi la care suntem chemati sa decidem personal daca dorim sa consimtim cu semenii nostri de alta natura economica sau defavorizata .
Asa cum unii ]ntelepti din vremurile trecute au recunoscut ca averea sau bogatia sint o desertaciune si goana dupa v]nt , este posibil ca si ]n sec 21 sa fie astfel de oameni intelepti si bogati care vor gindi altfel si vor actiona altfel precum este acum la moda secularizata a globalizarii planetei .
Daca doriti sa faceti ceva mai mult pt Creator aveti ocazia la ]ndemina dvs de a veni in ajutorul celor care au nevoie de cele necesare (hrana ,imbracaminte , cazare ) ca astfel un procent din averea pe care o detineti sa ajunga depusa benevol in ajutorul clasei cele mai defavorizate si astfel dupa cum spune Sf.Scriptura , aceste bogatii sa fie pt comorile strinse ca fapte bune la Dumnezeu.
Orice ar face omul in viata lui daca nu se împaca cu Dumnezeu care este cea mai mare bogatie posibila , care aduce fagaduinta vietii eterne , astfel toate ce se fac sub soare sint desertaciune .
Evenimentele prezente planetare sunt semnele care au fost prezise in Matei 24
Sunt dispus pt dialog cu acceptul dvs la email fpsec21@hotmail.com
autor / analist relig indep
E cu adevarat incredibil ca Brin Acton a fost refuzat de Facebook in 2009, cand a dorit sa lucreze pentru ei. 5 ani mai tarziu Facebook cumpara WhtasApp pentru 19 miliarde.