FacebookTwitterLinkedIn

Analiza a fost efectuată pe baza a peste 97.000 de căutări pentru zborurile la clasa Economy, cu date de călătorie în perioada 29 noiembrie – 3 decembrie 2017, efectuate pe momondo.ro în perioada 1 august – 9 octombrie 2017 și în comparație cu aceeași perioadă din 2016.

1. Roma, Italia

Roma este cea mai căutată destinație pentru weekendul prelungit de la finalul lunii noiembrie. Începând cu arhitectura, brevetul de necontestat al unei istorii pe unde s-au perindat câteva dintre cele mai mari imperii ale lumii, Roma include 12 dintre cele 45 de situri italiene incluse în Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Pantheonul, Colosseumul, Treptele Spaniole, Piața San Pietro și Piața Navona sunt toate locuri de vizitat. Unii dintre cei mai faimoși creatori renascentiști au marcat teritoriul cu opere din toate domeniile. Mâncarea și băutura te fac să nu fii conștient de câtă italiană cunoști: pasta, pizza, spaghetti, quattro formaggi, quattro stagioni, tagliatelli, al dente, lasagna, cannoli, limoncello, aperol sau prosecco.

2. Barcelona, Spania

O plimbare în capitala Cataloniei este pe locul al doilea în căutările de pe momondo.ro pentru acest final de an. Încearcă să ajungi la cât mai multe dintre semnele pe care aceasta le-a lăsat în prețioasa-i trecere prin viață (Sagrada Familia, Casta Batlló, Parcul și Palatul Guell sau parcul La Ciutadella), dar oricât de mărginit ți-ar fi timpul, nu uita să iei cel puțin o gustare în Mercado de la Boquería. Pentru o cafea, mergi în cafeneaua Els Quatre Gats, un loc devenit faimos în perioada modernistă datorită artiștilor care obișnuiau să-i calce pragul (Pablo Picasso, Antoni Gaudí, Julio González și Rubén Darío). În plus, prețurile pentru zborurile din București către Barcelona sunt mai ieftine cu 29% anul acesta față de anul trecut.

3. Berlin, Germania

Chiar dacă va fi decembrie și vei fi în Germania, poți pune pe listă o plimbare prin Tiergarten („marea grădină zoologică”), cel mai mare parc din Berlin. Aici poți admira înalta Coloană aurie a Victoriei și poți urca până în vârf pentru a-ți începe explorarea cu o imagine completă asupra orașului. Mergi mai la est, pe Straße des 17.  Juni care taie parcul în două, fix până la Poarta Brandenburg, un simbol berlinez recunoscut în toată lumea. Cel puțin o cină poți servi în Die Turnhalle, aproape de centru, într-o locație impresionantă, cu un tavan ce se înalță la 7 metri de sol și cu o încăpere care adăpostea, cândva, o fostă sală de gimnastică.

4. Londra, Marea Britanie

Londra trebuie vizitată măcar o dată în viață, indiferent de câte povești ai auzit despre capitala Regatului Unit. Permite sunetului de orologiu al Big Benului să-ți atingă ferm auzul și Roata din Londra să te ridice la peste 40 de metri înălțime. Acolo, toată priveliștea orașului te întâmpină într-un tur de 30 de minute. Cât despre viața de noapte londoneză, vă veți împăca la fel de bine precum o vor face șunca și ouăle de la micul dejun. A te duce sau a nu te duce la Teatru Globe din Londra? Aceasta este întrebarea în cele din urmă pentru că acesta a fost locul unde Shakespeare și-a semnat contractul de muncă. Dar nu este nimic de pus la îndoială cu privire la găsirea unor zboruri mai ieftine din București la Londra în acest an: față de 2016, acestea sunt cu 12% mai ieftine la sfârșitul lunii noiembrie.

5. Viena, Austria

Ai auzit despre construcțiile grandioase în stil baroc sau despre Jugendstilul „de aur”? Pe lângă acestea, în Viena poți găsi și capodopere ale arhitecturii moderne. Iar Prater, renumitul parc de distracții, cu siguranță îți va satisface nevoia de adrenalină. Viena, frumoasa capitală de pe Dunăre, oferă o bogăție de stiluri arhitecturale și îți poate arăta puțin din noblețea dinastiei de Habsburg. În plus, nu rata să-ți răsfeți papilele gustative cu celebra cafea vieneză și faimoasa ciocolată, precum și faptul că zborurile de la București la Viena sunt cu 16% mai ieftine în acest an.

6. Paris, Franța

Parisul este genul de destinație în care poți să faci n’importe quoi pentru că amintirile de acolo îți vor rămâne lipite de suflet. Nu refuza nicio plimbare la malul Senei care începe cu Île de la Cité, insula puțin mai mare de 1 kilometru, pe care regii francezi ai secolelor X – XIV au numit-o „casă” și termină cu o vizită la Muzeul Luvru. Traversează apoi Grădinile Tuileries (cea mai de seamă grădină din întreaga Franță) și vei ajunge la Galeria Națională Jeu de Paume. Deși mai puțin cunoscută decât Luvru, vei descoperi acolo tot felul de minunății ale fotografiei și mass-mediei post-moderne. Și zborurile de la București la Paris au devenit chiar mai ieftine (-19%) decât către Viena în acest an. Incroyable!

7. Praga, Cehia

Probabil că indiferent de câte ori ai fost în Praga, nu ai putea să te saturi niciodată de străzile-i pietruite, de arhitectura medievală, de cafenele îmbietoare, de oamenii frumoși sau de berea locală. Dar să nu pleci de aici fără o vizită la Muzeul Berii. Continuă cu câteva momente în Piața Orașului Vechi, la o cafea fierbinte și fură din energia studenților, turiștilor, cuplurilor, copiilor, porumbeilor și miilor de ființe vii care mișună aici, la poalele Ceasului Astronomic. Toate acestea sunt mai accesibile în acest an, când poți găsi zboruri cu 6% mai ieftine din București către Praga, în comparație cu anul trecut.

8. Lisabona, Portugalia

Dacă iei în considerare câteva zile de plimbare pe plajă ca absolut necesare înainte de a veni iarna, alege Lisabona. Iar dacă nu vrei să intri în bugetul de sărbători pentru această minivacanță, află că această Capitală a Soarelui este una dintre cele mai ieftine din Europa. Și dacă credeai că nu poate fi mai bine de-atât, mai e ceva: anul acesta găsești zboruri din București spre Lisabona cu 12% mai ieftine. Fă o vizită celui mai vestic capăt al Europei, Cabo da Roca, pentru a admira valurile care se lovesc năvalnic de stâncă doar pentru a se reîntoarce în nemărginirea mării. Și nu te întoarce acasă fără o tradițională placă de Azulejos, unul dintre principalele simboluri naționale.

9. Amsterdam, Olanda

Amsterdam este orașul tuturor libertăților, dar cu un preț pe măsură. Totuși, s-ar putea să scapi ieftin dacă știi când și unde să cauți. Referitor la moment, un zbor de la București la Amsterdam la sfârșitul lunii noiembrie anul acesta este cu 17% mai ieftin decât în anul precedent. În plus, pentru a face economii la fața locului vizitează Pădurea Amsterdam, care nu este doar un mare parc, este un adevărat „loc de joacă” imens și plin de verdeață la marginea orașului. Pentru a lua contact cu localnici, continuă vizita la una dintre piețele din Amsterdam: piața de obiecte de anticariat Waterlooplein, Piața de Flori și binecunoscuta piață interculturală Dappermarkt și Noordermarkt, de departe cea care va face diferența prin atmosfera sa.

10. Bruxelles, Belgia

Parcă tot ce ține de Bruxelles a fost cu grijă ales de către istorie și așezat într-o cutie de bijuterii vintage pe care, mai apoi, timpul a lipit eticheta „regal”. Casa regală din Bruxelles, Galeriile Regale Saint-Hubert, Muzeele Regale de Arte Frumoase. Plimbă-te prin impunătorul Parc du Cinquantenaire, traversează-i Arcul de Triumf și oprește-te la cel puțin unul dintre următoarele: Muzeul Regal al Armatei și Istoriei Militare, Muzeul Aviației, Muzeu Automobilului.