FacebookTwitterLinkedIn

Dacă în 2018 primele poziții din top erau ocupate de marile corporații și companii din industria IT&C, în 2019 angajatorii de top din România sunt, cu o singură excepție, companii care anul trecut nici măcar nu se aflau printre primele 10 poziții.

Astfel, pe primele trei poziții în topul angajatorilor din România în 2019 se află KRUK România, Nobel și 2Checkout. Cu excepția Nobel, prima companie clasată (KRUK România) și 2Checkout sunt companii care apar pentru prima dată pe raza companiilor românești apreciate public de către angajați.

Microsoft România, care anul trecut conducea clasamentul angajatorilor de top, a coborât anul acesta, în mod surprinzător, până pe locul cinci. 

O altă surpriză este Decathlon România care anul acesta s-a clasat pe locul patru în topul angajatorilor, după ce în 2018 nu s-a regăsit nici în topul general, nici în topul pe categorii.

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR LA NIVEL NAȚIONAL – NOIEMBRIE 2019

În primele 10 poziții ale topului angajatorilor în 2019 se mai numără, în ordine crescătoare, Jysk România, METRO SYSTEMS România, Cegeka România, NTT Data Romania, Oracle Romania. 

Costin Tudor, fondator Undelucram.ro: “Noi nu suntem surprinși să vedem companii mai puțin cunoscute în topul angajatorilor din România în 2019 pentru că am simțit dinamismul și schimbările de pe piața muncii încă de anul trecut. Faptul că vedem în topul angajatorilor, pe primele trei poziții, companii precum KRUK, Nobel și 2Checkout arată, o dată în plus, faptul că employer branding-ul se construiește cel mai mult prin angajații unei companii. Topul angajatorilor realizat de Undelucram.ro este o reflexie a imaginii pe care angajații fiecărei companii o au despre propriul angajator pentru că se bazează doar pe evaluările lor, fără vreo legătură cu imaginea publică a companiei sau acțiunile de PR. 

Prin urmare, topul angajatorilor din România de anul acesta arată că dacă ești o companie preocupată de nevoile angajaților tăi și investești în dezvoltarea unui mediu de lucru sănătos, rezultatele se văd. Employer branding-ul nu este ceva ce forțezi sau pregătești strategic, ci este ceva ce încurajezi și permiți să se întâmple.”

Topul angajatorilor ia în calcul doar recenziile de pe platforma Undelucram.ro, cea mai mare platformă independentă, dedicată angajaților și angajatorilor din România.

TOPUL ANGAJATORILOR 2019 la nivel național, indiferent de domeniul de activitate

1. KRUK Romania

2. Nobel

3. 2Checkout

4. Decathlon Romania

5. Microsoft Romania

6. Jysk Romania

7. METRO SYSTEMS Romania

8. Cegeka Romania

9. NTT Data Romania

10. Oracle Romania

AUDIENȚELE TELEVIZIUNILOR LA NIVEL URBAN – NOIEMBRIE 2019

TOPUL ANGAJATORILOR 2019 pe categorii, în funcție de domeniul de activitate

Bănci/Instituții financiare

1. ING Romania

2. Libra Internet Bank

3. Raiffeisen Bank

4. BCR – Banca Comerciala Romana

5. Banca Transilvania

BPO&Servicii

1. Genpact Romania

2. Stefanini Romania

3. TELUS International Romania

4. Accenture Romania

5. WNS Global Services

Retail

1. Decathlon Romania

2. Lidl Romania

3. Kaufland Romania

4. Carrefour Romania

5. Altex Romania

Consultanță

1. Deloitte Romania

2. EY Romania

3. KPMG Romania

4. PwC Romania

IT&C

1. Nobel

2. 2Checkout

3. Microsoft Romania

4. METRO SYSTEMS Romania

5. Cegeka Romania

Producție

1. Continental Automotive Group Romania

2. E.On Romania

3. Hella Romania

4. Michelin Romania

5. Emerson

Telecomunicații

1. Orange Romania

2. Vodafone Romania

3. Nokia

4. Huawei Romania

5. RCS&RDS

Metodologia clasamentului TOP ANGAJATORI 2019

Topul Angajatorilor 2019 a fost alcătuit pe baza unui indice obținut din media notelor acordate angajatorilor de către utilizatori (angajați sau foști angajați) și numărul de recenzii. Printre criteriile de evaluare se numără oportunitățile de avansare, pachetul salarial, managementul, timpul liber versus timpul la birou și procedurile și valorile companiei.