Cautare
, Staff

Travel |
|

Top 7 destinații calde pentru cei care vor să fugă de iarnă

Echipa din spatele momondo.ro a pregătit o selecție a destinațiilor de pe continentul european și de dincolo de granițele sale, în care nu se pune problema frigului, din contra – există nenumărate motive să crezi că ai soarele la picioare.
momondo_destinatii calde_Creta
  1. Tenerife, Arhipelagul Canare |Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 23°C

Acasă îngheață apele și tu ești în Tenerife la plajă, pe-această insulă unde natura păstrează urmele trecute ale unor valuri nesfârșite de lavă, acoperindu-le în prezent cu frumoase păduri de lauri, iar Parcul Național Teide este locul unde să-ți clătești ochii cu toate acestea în vreme ce-ți uzezi bocancii. Ia la rând cât de multe din orașele și satele de munte de aici (Vilaflor, Teno Alto, Arico Nuevo ețetera), admiră-le așezămintele ce vin din secolul XVIII, gustă din toate preparatele și, dacă este posibil, așază-te la vorbă cu oamenii de acolo.

  1. Krabi, Thailanda | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 34°C

Dacă tot faci jumătate de zi numai în avion și dacă tot plătești nu tocmai un chilipir pe acesta, fă nebunia așa cum trebuie și bucură-te de Krabi timp de cel puțin două săptămâni.

Așadar, după ce ai ajuns pe aeroport și ți-ai șters pantofii de ultimele urme de zăpadă de acasă, spune-ți în sinea ta „De aici pot să pornesc înspre exact 154 de insule dacă am chef”. Vei fi surprins, totodată, cât de ieftine pot fi merindele aici. Și dacă nu-i destul, plimbă-te puțin de-a lungul plajei, acceptă un masaj de circa o oră, la prețul de 5 euro și la finalul vacanței, când tragi linie, îți dai seama că poate nu că ai ieșit pe plus, dar sigur nu stai nici rău.

  1. Creta, Grecia |Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 18°C

Prea multe reproșuri nu poți să-i aduci Greciei când vine discuția vacanțelor și a concediilor – abundă în insule, plaje, natură, cultură și tot tacâmul. Noi am înclinat balanța în favoarea celei mai mari insule – Creta – pentru luna martie. Spre deosebire de alte orașe grecești care obișnuiesc să intre în concediu pe perioada iernii, Heraklion (cel mai mare de pe insulă) n-are niciun gând de leneveală.

Odată îndepărtată tentația statului cu orele la malul mării, îți rămâne timp berechet să cercetezi istoria locului, să iei la rând Muzeul de Arheologie, Palatul Knossos, Catedrala Sfânta Mina și zidurile venețiene și să mai faci o vizită orașului Rethimno, aflat la 70 și-un pic de kilometri de Heraklion.

  1. Dubai, Emiratele Arabe Unite | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 30°C

Înainte de a întreprinde orice activitate în Dubai, înfățișează-te în pragul Centrului Sheikh Mohammed din Bur Dubai și află tot ce trebuie să știi despre cultura locală. De ce? Închipuie-ți numai cât e de diferită de cea din care provii tu.

Ocolește apoi cu dibăcie copleșitoarele mall-uri și croiește-ți drum înspre una din piețele locale. Când începe să te cuprindă foamea, spune-ți că ai doar două opțiuni: spargi un salariu la unul din restaurantele luxoase sau alegi brutăriile și cofetăriile de la colț de stradă, încărcate și ele oricum de mâncăruri pe care nu le ai acasă.

  1. Ho Chi Minh, Vietnam | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 34°C

Cum ai putea să ajungi în cel mai mare oraș din Vietnam fără să vrei să afli totul despre istoria zbuciumată, când „războiul din Vietnam” pare o expresie pe care o auzim încă din leagăn. Ho Chi Minh este celebru pentru multe lucruri, iar piețele (încărcate cu circa 3000 de standuri), cultura negocierii și motocicletele o să-ți sară în ochi. Se estimează că, în limitele orașului, ar conviețui 8,4 milioane de suflete alături de cele 7,4 milioane de motociclete ce le aparțin.

  1. Algarve, Portugalia | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 28°C

Închide ochii și amestecă delicatese mediteraneene de pește și fructe de mare cu bacalau. Imaginar. Apoi gândește-te că nici nu poate să-i fie prea greu apetitului să se întețească de la sine în aerul sărat, îmbibat de miros de vietate de mare prăjită. Și când te mai și uiți la farfurie prin transluciditatea paharului de vin portughez, vrei să-ți prelungești zilele libere în Algarve.

  1. Marrakech, Maroc | Temperatura medie cea mai ridicată în luna martie: 24°C

Maroc este, indubitabil, un loc în care prețurile scad proporțional cu temperatura, iar în Marrakech iarna este cea mai bună prietenă a buzunarului. N-ai să știi ce este frigul; pe timp de zi, temperatura ajunge nestingherită la 20 de grade și o să-ți fie mai mare dragul să te plimbi pe străzile orașului.

Piețele labirintice din Medina, unde tocmeala și mica înțelegere sunt la ele acasă, delicatesele marocane și poate centrul comercial în aer liber – Jemaa el-Fnaa (cu dansuri din buric, povestitori, spectacole cu maimuțe și îmblânzitori de șerpi), toate acestea sunt curiozități firești ale locului. În plus, o vizită la Grădina Majorelle îți va pune la dispoziție o veritabilă oază de natură, cu vegetație adusă din toate cele cinci continente.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii