Cautare
, Contributor

DWF

AdNews |
|

TOP 6 criterii prin care să alegi cei mai buni pantofi de alergare

Vrei să începi să alergi și cauți cei mai buni pantofi pentru această activitate? Pentru ca antrenamentul tău să dea roade, ai nevoie de încălțăminte comodă și rezistentă, care să nu te jeneze în timp ce alergi.

Înainte de achiziționarea pantofilor pentru alergare, trebuie să te gândești care este obiectivul tău, cu ce frecvență vei alerga, pe ce distanțe și pe ce suprafață. Toate acestea îți vor influența decizia de cumpărare, la care se adaugă și criteriile pe care ți le prezentăm mai jos.

Confortul

În alegerea încălțămintei pentru alergare, confortul trebuie să primeze, astfel încât să ții departe durerile de picioare. Dacă porți pantofi de alergare comozi, întreaga sesiune de alergare va fi mai eficientă și mai plăcută.

 

Totodată, pentru a alege cea mai confortabilă încălțăminte de alergare, ține cont și de designul său, de căptușeală și de modul în care se așează pe gleznă. Caută adidași marca Nike pentru bărbați, extrem de potriviți pentru alergare, pe care să-i porți în orice anotimp.

Greutatea

De regulă, pantofii sport pentru alergare au aproximativ 300 de grame, în timp ce modelele pentru competiții sportive au în jur de 200-250 de grame. Deși ți se pare că o diferență de 100 de grame reprezintă o cantitate neglijabilă, în alergarea pe distanțe lungi, fiecare gram contează.

Se recomandă ca în timpul spălării la mașină a pantofilor sport pentru alergare să folosești un ciclu cu apă rece și cât mai puțin detergent, astfel încât să nu îngreunezi și mai mult adidașii.

Pronația

Înainte să alegi pantofii sport de alergare, merită să ții cont de pronație. Dacă nu acorzi atenție acestui aspect, poți să te alegi cu dureri de picioare sau accidentări în zona călcâielor și a genunchilor.

Pronația se determină simplu, alergând desculț și văzând urma rămasă pe talpă. Dacă nu poți să determini pronația sau prezinți un caz mai complicat, este indicat să consulți un ortoped, care îți poate recomanda talonete sau branțuri personalizate.

Talpa

Pentru adidașii de alergare, poți opta pentru o talpă mai groasă, dacă alergi pe asfalt și adidași cu talpă subțire, pentru competiții sportive.

Pentru alergătorii profesioniști, la ultramaratoane, sunt recomandați pantofii sport cu talpă groasă. Pantofii pentru alergare montană sunt prevăzuți și cu crampoane, care să ofere stabilitate și aderență.

Materialul

Indiferent de sezon, pantofii sport de alergare trebuie să-ți ofere confort termic. Optează pentru modele confecționate din materiale ușoare, care să ventileze picioarele și să îndepărteze transpirația excesivă.

Pentru un traseu denivelat, alege pantofi sport din materiale groase, care sunt recunoscuți pentru aderența pe care o oferă. Alege și pantofi sport impermeabili, care îți asigură confortul în condiții de umiditate.

Suprafața de alergare

Nu în ultimul rând, ține cont și de caracteristicile suprafeței pe care alergi. În acest sens, dacă obișnuiești să te antrenezi pe asfalt sau pe teren plat, încalță o pereche de pantofi sport cu talpă subțire și greutate redusă.

Când alergi pe munte sau pe suprafețe denivelate, cumpără încălțăminte cu talpă groasă sau cu crampoane, pentru o bună stabilitate. Alergi pe bandă? Achiziționează modele de pantofi sport concepute pentru sala de fitness.

 

Acordă atenție criteriilor stabilite și alege cei mai buni pantofi de alergare, care să-ți ofere stabilitate și confort.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii