FacebookTwitterLinkedIn

Cu toții avem nevoie de vacanțe în care să nu facem mare lucru, poate nici măcar să călătorim, ci doar să lenevim pe canapea. Totuși, anul acesta am putut face asta din plin, deci cel mai probabil vom dori să mergem în locuri care de care mai exotice. Iată ce destinații exotice e musai să vizitezi în 2021! 

Maldive 

De departe una dintre cele mai râvnite destinații pe timpul iernii, climatul tropical atrage mai ales între lunile Noiembrie și Aprilie, atunci când clima este ceva mai uscată. De departe țara cu cea mai redusă înălțime a reliefului, adică 2 metri și ceva centimetri, insulele par că se scufundă constant. Însă tocmai această caracteristică face din Maldive locul perfect pentru scufundări! Aici menționăm diversitatea impresionantă a florei și a faunei, reciful de corali, dar și claritatea apei. 

Nu putem să excludem nici gastronomia și cocktailurile speciale atunci când vorbim de atracții, restaurantele și barurile fiind situate direct pe plajă. 

Bali 

Cunoscută și drept Insula Zeilor, Bali se laudă cu un peisaj variat, de la plaje cu nisipul fin și liniile de coastă abrupte, până la dealuri și munți. Ospitalitatea localnicilor, atracțiile turistice, restaurantele deosebite, și resortuile de cinci stele, dar și atmosfera perfectă de relaxare i-au câștigat în 2010 titlul de Best Island și pe bună dreptate. 

Bali este de asemenea renumită și pentru destinațiile balneoclimaterice și SPA-uri, oferta incluzând masajul balinez antistres, o combinație între tehnicile chinezești și indiene. Pentru cei care nu au stare, insula oferă de asemenea oportunitatea de a-i explora jungla, dar și diverse sporturi pe apă. Doritorii de cultură au și ei mii de temple de explorat. 

Sharm El Sheikh 

Te vei bucura cu siguranță de o vacanță exotică în Sharm El Sheikh grație atracțiilor din cea mai populară stațiune din Peninsula Sinai. Nu rata Golful Naama, cu numeroasele sale hoteluri luxoase, baruri și bazaruri, cluburi de noapte, dar și arhitectură deosebită de-o potrivă. Nu uita de scufundări/snorkeling în Marea Roșie. 

Pentru cei care se bucură de munte mai mult decât de mare, recomandăm și vizitarea Muntelui Sinai. Există două căi de acces la acesta, mai exact Steps of Repentance, traseu ce-ți va solicita serios condiția fizică, și The Camel Trail, un traseu cu dificultate moderată. Localnicii recomandă să pornești aventura undeva pe la patru sau cinci dimineața pentru a te putea bucura de răsăritul de soare în vârful muntelui. 

Oaxaca

Deși litoralul din Mexic pare să atragă mai mereu atenția turiștilor, recomandarea noastră este să nu subestimezi orășelul Oaxaca, autentic, plin de viață, dar și de diverse surprize. De exemplu, acesta găzduiește unul dintre cele mai interesante situri arheologice din America Latină, mai exact Monte Alban. 

Pentru iubitorii de frumos recomandăm și arhitectura barocă mixată cu influențe dominicane, dar și felurile de mâncare locale, în care predomină aromele de ciocolată sau ardei iute. Siesta de după masă poate fi făcută prin vizitarea Bisericii Santo Domingo de Guzman, asta după ce ți-ai achiziționat un memento de la artizanii locali.   

Cape Town 

Poți găsi de toate pentru toți în capitala Africii de Sud, mai exact zile perfecte la plajă alături de pinguini, drumeții prin Munții Tabla sau chiar o excursie culturală pentru explorarea artei cosmopolite. Populația extrem de tânără te va impresiona cu siguranță prin aerul modern, ospitalier și original. 

Recent, orașul a primit titlul de Capitală Mondială A Designului, lucru ușor de observat dacă vei vizita Fabrica Old Biscuit Mill, renovată recent, sau buticurile în care poți gusta puțin din bucătăria locală. 

Tu cum te vei bucura de concediu anul acesta?