Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

Top 5 cele mai scumpe cartiere premium

Cele mai active zone din punct de vedere al construcției de apartamente premium sunt Herăstrău, Aviației și Floreasca.
 aboneaza-te
Bucureştiul din Sky Tower

Cartierele care înregistrează o activitate scăzută de dezvoltare sunt Dorobanți, Aviatorilor și Kiseleff. În aceste zone disponibilitatea terenurilor este destul de limitată, iar un număr considerabil de clădiri sunt încadrate la categoria ”monument istoric”, potrivit unui studiu realizat de compania de consultanță imobiliară DTZ Echinox.

Per ansamblu, în Dorobanți, Aviatorilor și Kiseleff, numărul total de apartamente premium programate a fi finalizate în 2016 – 2017 reprezintă doar 9% din stocul total de unități programate pentru livrare în această perioadă.

DTZ Echinox: Nivel record de livrări office în 2016

La finalul 2015 cele mai multe apartamente premium disponibile pentru vânzare sunt localizate în proiecte care urmează să fie finalizate în 2016 (86% din numărul total de apartamente programate pentru finalizare anul acesta sunt disponibile pentru vânzare). Disponibilitatea unităților rezidențiale programate pentru finalizare în 2017 este mai redusă, doar 48% fiind disponibile pentru vânzare la sfârșitul T4 2015.

rsz_mihaela_pana_-_partner_residential_agency_dtz_echinoxMarea majoritate a proiectelor aflate în construcție oferă apartamente cu două sau trei dormitoare. Luând în considerare toate unitățile rezidențiale premium programate pentru finalizare în următorii doi ani, un procent de 60% este reprezentat de aceste tipuri de unități. În ceea ce privește apartamentele cu un dormitor, prin comparație cu stocul livrat între 2014 – 2015, numărul celor aflate în construcție la finalul 2015, este de șase ori mai ridicat.

”Din 2015 a reînceput apetitul investuițional, ceea ce nu s-a mai întâlnit în ultimii șase-șapte ani”, spune Mihaela Pană (foto), partener în cadrul DTZ Exhinox. Investitorii de portofoliu de pe segmentul premium vizează în special locuințe cu două camere (de la 60 până la 100 de metri pătrați) și prețuri de aproximativ 100.000 de euro pe unitate locativă.

Comparând stocul apartamentelor premium livrate în ultimii doi ani cu cele aflate în construcție, se poate observa o schimbare a celor din urmă în ceea ce privește suprafața medie construită. Acest lucru este valabil, în special, pentru apartamentele cu două sau trei dormitoare. Dacă în perioada 2014 – 2015 suprafața construită a unui apartament cu două dormitoare varia în medie între 90 – 170 mp, în perioada 2016 – 2017 acestea vor avea în medie 90 – 150 mp. În cazul apartamentelor cu trei dormitoare, suprafața construită în ultimii doi ani a fost de 150 – 300 mp. În cazul proiectelor aflate în construcție cu data de finalizare în 2016 – 2017, suprafața construită a apartamentelor cu trei dormitoare va fi de 120 – 290 mp.

RE/MAX Europa, comisioane de 360 mil. euro în 2015

Cererea pentru apartamente noi aflate în amplasamente premium a crescut în comparație cu anii precedenți. Această tendință este reflectată de trei aspecte importante: disponibilitatea scăzută a apartamentelor în proiecte livrate între anii 2014 – 2015, doar 30% fiind disponibile pentru vânzare la sfârșitul T4 2015, numărul mare de unități aflate în construcție și, nu în ultimul rând, numărul de unități vândute în faza de proiect (au fost vândute mai mult de 36% din numărul total de unități aflate în construcție cu data de finalizare 2016 – 2017).

Din moment ce partea de Nord a orașului devine o importantă destinație pentru birouri, cererea pentru apartamente premium vine, în principal, din partea persoanelor cu venituri ridicate, pentru care o locuință în această zonă din București a devenit o necesitate. Majoritatea cumpărătorilor caută apartamente cu unul sau două dormitoare, cu suprafețe cuprinse între 100 – 120 mp și prețuri care variază între 150.000 și 300.000 Euro.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii