Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Opinii |
|

Top 5 cei mai căutați angajatori din România

Companiile din industria IT domină topul celor mai doriți angajatori din România. Elemente precum programul de lucru flexibil sau munca de acasă sunt criterii care i-au determinat pe angajați să plaseze aceste companii în topul celor 5.
 aboneaza-te
angajatori

Companiile din industria IT domină topul celor mai doriți angajatori din România. Elemente precum programul de lucru flexibil sau munca de acasă sunt criterii care i-au determinat pe angajați să plaseze aceste companii în topul celor 5, mai ales în contextul actual în care piața muncii este afectată de pandemia de coronavirus, informează Agerpres.

Studiul Randstad Employer Brand 2020 a presupus evaluarea angajatorilor în funcție de 10 criterii. Acestea au fost enumerate în ordinea importanței lor pentru angajați: salariul și beneficiile (66%), atmosfera de lucru plăcută (53%), siguranța locului de muncă (51%), evoluția în carieră (49%), echilibrul viața profesională – viața personală (43%), sănătatea financiară, reputația companiei, folosirea tehnologiilor de ultima oră, responsabilități interesante la locul de muncă și contribuția adusă comunității.

Conform studiului, cei mai căutați angajatori din România sunt IBM România, HP, Ubisoft, Oracle și Amazon Development Center, precizează autorii acestuia, într-un comunicat remis joi Agerpres.

“Clasamentul celor 10 cele mai atrăgătoare sectoare, unde se află cei mai cunoscuţi angajatori, este deschis, ca şi anul trecut, de industria IT, urmată de FMCG, servicii, telecom, financiar-bancară, automotive, petrol şi gaze, industrie – producţie şi retail. Liderii fiecărei industrii sunt IBM, Coca Cola Romania, HP, Orange Romania, ING Bank, Ford Romania, OMV Petrom, Eaton Electro Producţie şi Kaufland România”, au mai adăugat aceștia.

Potrivit noului studiu, rezultatele subliniază care sunt principalele repere după care se ghidează angajații. Pentru ei contează foarte mult mediul de lucru, munca de la distanță și flexibilitatea programului de muncă. De asemenea, siguranța locului de muncă joacă un rol foarte important în acest clasament, având în vedere că rata șomajului este în creștere în toate cele 33 de piețe analizate de specialiști.

Mihaela Maranca, directorul general al Randstad România, a declarat “Noul context pe care îl trăim în prezent pe piaţa muncii a accelerat tendinţele prefigurate de Randstad Employer Brand 2020. Cercetarea a indentificat chiar înainte de criza COVID-19 dinamica preferinţelor angajaţilor, care se îndreaptă spre o mai mare flexibilitate a programului şi posibilitatea de a lucra de la distanţă. Pandemia a accentuat aceste preferinţe şi i-a determinat pe angajatori să găsească extrem de rapid soluţii pentru a se adapta la acest nou mod de a munci”.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii