Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Bănci |
|

Top 3 bănci din România care plătesc cele mai mari salarii

Salariul mediu net din bănci variază de la 3.500 lei până la 8.300 lei lunar.
15. ING

ING Bank, Banca Transilvania şi Garanti Bank sunt angajatorii din top 3 al celor mai mari zece bănci din România care oferă cele mai bune salarii angajaţilor.

Salariul mediu net în cadrul ING Bank, aflată pe locul 6 în topul celor mai mari bănci după valoarea activelor din România în 2018, este de aproape 8.300 de lei net pe lună, arată datele centralizate de ZF pe baza informaţiilor de la Registrul Comerţului şi de la Ministerul de Finanţe.  La celălalt pol se află angajaţii băncii de stat CEC Bank, cu un salariu mediu de circa 3.500 de lei net în 2018.

1. ING Bank: salariu mediu net 8.300 lei

2. Banca Transilvania – 6.800 lei net

3. Garanti Bank: 6.300 lei net

 

„În cazul ING Bank nu mă miră faptul că angajaţii sunt plătiţi foarte bine, pentru că ei livrează performanţă, iar încărcarea pe rol este foarte mare. Nu poţi să compari modul în care lucrează angajaţii dintr-o bancă de stat, cum e CEC Bank, cu cel în care lucrează angajaţii dintr-o bancă unde stricteţea şi presiunea pe rezultate sunt la ordinea zilei“,  a explicat Radu Furnică, preşedintele companiei de executive search Leadership Development Solutions.

Pe locul doi în topul celor mai bine plătiţi angajaţi din cele mai mari bănci locale se află salariaţii Băncii Transilvania, bancă ce a devenit în 2018 liderul pieţei după preluarea Volksbank. Salariul mediu în rândul celor 6.900 de angajaţi ai Băncii Transilvania a ajuns la 6.800 de lei net în 2018, după o creştere-record de 37% a salariilor faţă de anul 2017.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii