Cautare
, Contributor

Uncategorized |
|

Top 10 tendințe de consum în tehnologie pentru 2015

Cei mai mulți consumatori își doresc să poată integra tehnologia și conectivitatea în toate aspectele vieții lor de zi cu zi – în orice de la oglinzile din baie la trotuare și cutii de medicamente, arată raportul anual realizat de Ericsson ConsumerLab.
 aboneaza-te
tehnologie.jpg

Cele mai importante tendințe ale anului sunt, potrivit Ericsson ConsumerLab:

1.Viitorul vizionat online.

Din ce în ce mai des, utilizăm conținutul media în același fel la nivel mondial. Utilizatorii preferă tot mai des să folosească servicii la cerere care să le permită să urmărească conținut video de pe diferite platforme. 2015 va marca un moment unic, fiind primul an în care mai mulți oameni vor urmări conținut video online decât transmisiuni TV clasice.

2.Case care îți dau o mână de ajutor.

Consumatorii sunt tot mai interesați de senzori instalați în case care să îi alerteze în cazul unor probleme cu apa sau energia electrică, sau să îi anunțe când vin și pleacă alți membri ai familiei.

3.Telepatie digitală.

Vom vedea în continuare cum apar modalități să comunicăm și să ținem legătura unii cu alții. Mulți dintre cei ce dețin deja un smartphone ar dori să folosească un dispozitiv purtabil care să îi ajute să comunice cu ceilalți direct prin gânduri – mai mult, mulți cred că un astfel de mod de a comunica va fi obișnuit până în 2020.

4.Cetățeni inteligenți.

Ideea orașelor inteligente este interesantă – dar o mare parte din aceste caracteristici inteligente sunt de fapt doar un efect secundar al comportamentului diferit al cetățenilor. Pe măsură ce devenim mai informați cu ajutorul Internetului, putem să luăm decizii din ce în ce mai bune. Consumatorii cred că, până în 2020, aplicațiile ce oferă informații despre traficul din orașe și cele ce permit compararea uzului de energie electrică sau verificarea în timp real a calității apei vor fi aplicații cât se poate de obișnuite.

5.Economie colaborativă.

Internetul ne dă posibilitatea să facem schimb de informații foarte ușor, ceea ce face conceptul unei economii colaborative din ce în ce mai atrăgător. Jumătate dintre utilizatorii de smartphone-uri ar fi deschiși să închirieze sau chiar electrocasnicele și echipamentele pentru petrecerea timpului liber pe care nu le folosesc pentru a putea economisi mai mulți bani.

6.Portofelul digital.

48% dintre utilizatorii de smartphone ar prefera să plătească pentru bunurile și serviciile pe care le achiziționează cu ajutorul telefonului, în timp ce 80% dintre ei cred că smartphone-ul le va înlocui portofelul în întregime până în 2020.

7.Informația mea.

Chiar dacă sunt de acord cu schimbul de informații pentru a obține anumite beneficii, utilizatorii de smartphone nu consideră că acțiunile lor ar trebui să fie vizibile pentru oricine. 47% dintre ei și-ar dori să poată plăti electronic fără să fie necesar transferul automat al informațiilor lor personale. În același timp, 56% dintre ei ar vrea ca toate comunicările pe Internet să fie criptate.

8. O viață mai lungă.

Utilizatorii de smartphone sunt de părere că unele servicii din cloud le dau posibilitatea să trăiască mai mult și mai sănătos. Astfel, ei cred că aplicațiile de jogging, cele de măsurare a pulsului și de evaluare a dietei ar putea să le prelungească viața cu până la 2 ani fiecare.

9. Roboți domestici.

Consumatorii nu ar refuza ajutorul roboților domestici pentru sarcinile de zi cu zi din casă. 64% dintre ei cred că aceștia vor fi un lucru comun în gospodării până în 2020.

10. Copiii conectează totul.

Copiii vor fi în continuare vectorii dezvoltării unui Internet mai tangibil, în care lumea fizică va fi la fel de conectată precum aplicațiile de pe ecranele dispozitivelor lor. 46% dintre utilizatorii de smartphone sunt de părere că cei mici vor cere ca toate obiectele să fie conectate.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii