Cautare
, Contributor

Forbes.com

Travel |
|

Top 10 cele mai sigure companii aeriene din lume

3. Cathay Pacific
Finnair este cea mai sigura companie aeriană din lume, potrivit studiilor realizate, în timp ce British Airways este cea mai sigură companie din Marea Britanie.

Centrul de Evaluare “Jet Airliner”, cu sediul în Germania, a analizat, în studiul său, toate incidentele grave suferite de companiile aeriene din 1983, precum și numărul de mile zburate de fiecare transportator, pentru a produce Index său anual privind siguranța în aer.

Air New Zealand, Cathay Pacific, Emirates și Etihad au intrat, de asemenea, în rândul operatorilor de transport siguri, în timp ce BA s-a clasat pe locul 10, Virgin pe 15, easyJet pe 17 și Ryanair pe 32. Nu există nicio companie aeriană din SUA în top 20, Southwest Airlines clasându-se pe locul numărul 21.

Vezi în GALERIA FOTO care sunt cele mai sigure 10 companii aeriene

Ceilalți transportatori britanici clasați în studiu a fost Thomas Cook Airlines, care a fost plasat pe locul 18 și Thomsonfly, care a venit pe locul 26.

Potrivit raportului, anul trecut, au fost înregistrate 496 de decese pe zborurile de pasageri și comerciale, cu două mai puține decât în 2011. Cele mai semnificativ eincidente au implicat un zbor Air Dana care s-a prăbușit în Nigeria ucigând 169 de persoane, precum și un zbor Bhoja Air care s-a prăbușit în Pakistan, ucigând 127 de oameni.

Businessinsider.com mai arată că numai puțin de 30 de avioane au fost distruse anul trecut, iar 44 intră la capitolul "avarii majore", cu unul mai puțin decât în anul precedent.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii