FacebookTwitterLinkedIn

Cu o avere estimată la 67,9 miliarde de dolari, Alice Walton (foto), moștenitoarea Walmart, rămâne cea mai bogată femeie din SUA pentru al șaptelea an consecutiv. Ea este cu 5,6 miliarde de dolari mai bogată decât anul trecut, ca urmare a creșterii cu 13% a acțiunilor Walmart.

MacKenzie Scott, fosta soție a lui Jeff Bezos (fondatorul Amazon), este a doua cea mai bogată femeie pentru al doilea an consecutiv – în ciuda faptului că a donat aproximativ 8,6 miliarde de dolari din 2020 până în prezent, către 780 de organizații nonprofit, ca parte a eforturilor sale continue de a dona moștenirea Amazon. Averea netă a lui Scott a crescut cu 1,5 miliarde de dolari în ultimul an, ajungând astăzi la circa 59 de miliarde de dolari.

Peste 90% dintre femeile pe care le regăsim în paginile Forbes 400 din 2021 sunt mai bogate decât anul trecut. Cea mai mare creștere a înregistrat-o directoarea executivă a Fidelity Investments, Abigail Johnson, a cărei bogății a crescut cu 10 miliarde de dolari. A doua cea mai mare creștere a înregistrat-o Larene Powell Jobs, văduva lui Steve Jobs și fondatoare companiei de investiții și advocacy Emerson Collective, în urma creșterii de 66% a acțiunilor Apple și de 53% a acțiunilor Disney.

Deși numărul total de femei a rămas același, trei nou-venite și o repatriere au înlocuit patru femei din clasamentul de anul trecut. Oprah Winfrey a părăsit lista Forbes 400 pentru prima dată în ultimii 26 de ani. Doris Fisher, cofondatoarea retailer-ului Gap, a ieșit si ea anul acesta din top. La fel și moștenitoarele imperiilor în real estate din New York – Amy Goldman Fowler și Diane Kemper.

Iată cine sunt cele mai bogate 10 femei din SUA în 2021. Averea netă a fost estimată la data de 3 septembrie 2021 de către Forbes US


1. Alice Walton
Avere netă: 67,9 miliarde de dolari
Sursa: Walmart


2. MacKenzie Scott
Avere netă: 58,5 miliarde de dolari
Sursa: Amazon


3. Julia Koch și familia
Avere netă: 51 de miliarde de dolari
Sursa: Koch Industries


4. Jacqueline Mars
Avere netă: 31,8 miliarde de dolari
Sursa: ciocolată, hrană pentru animale de companie


5. Miriam Adelson
Avere netă: 30,4 miliarde de dolari
Sursa: cazinouri


6. Abigail Johnson
Avere netă: 25,2 miliarde de dolari
Sursa: managementul banilor


7. Laurene Powell Jobs
Avere netă: 22,1 miliarde de dolari
Sursa: Apple, Disney


8. Diane Hendricks
Avere netă: 11 miliarde de dolari
Sursa: ABC Supply


9. Blair Parry-Okeden
Avere netă: 9,7 miliarde de dolari
Sursa: mass-media, auto


10. Ann Walton Kroenke
Avere netă: 9,3 miliarde de dolari
Sursa: Walmart