FacebookTwitterLinkedIn

Acţiunile SAP au atins luni, 14 ianuarie, un preţ de 81,88 dolari/unitate, fapt ce a ridicat capitalizarea bursieră a companiei la peste 100 miliarde de dolari. Compania a înregistrat în ultimele 12 luni una dintre cele mai bune evoluţii bursiere din ultimii 5 ani, după ce titlurile SAP au consemnat un avans anual de aproximativ 50%.

În ultimul an, SAP a înregistrat, de asemenea, una dintre cele mai bune evoluţii bursiere şi pe piaţa din Germania, devansând companii importante din domeniul industrial, construcţiilor sau farma, precum Siemens, BASF, Bayer. În prezent, capitalizarea companiei în euro se ridică la peste 75 de miliarde.

În primele 9 luni din 2012, compania a raportat creşteri trimestriale record, de două cifre, iar cererea pentru noile soluţii şi inovaţii ale SAP a continuat să crească constant, analiştii fiind de părere că SAP se numără printre cele mai inovative companii ale momentului din industria software. Rezultate financiare anuale ale companiei vor fi anunţate miercuri, 23 ianuarie, 2013.

În România, compania a înregistrat o creştere a veniturilor cu 15% în primele nouă luni.  „SAP a înregistrat una dintre cele mai bune evoluţii bursiere, iar rezultatele înregistrate în 2012 sunt printre cele mai impresionate cifre raportate de companiile din domeniul software din ultimul an. Încrederea investitorilor în acţiunile SAP este dată în primul rând de valoarea soluţiilor pe care le comercializăm”, a declarat Valentin Tomşa, director general SAP România.

SAP este lider mondial în soluţii software pentru afaceri, ajutând companiile de orice dimensiune şi din orice tip de industrie să-şi gestioneze afacerile mai bine. De la back office la consiliul director, din depozite până la punctele de desfacere, din computer până la instrumentele mobile de comunicare – SAP transferă oamenilor şi organizaţiilor încrederea şi puterea necesare pentru a lucra împreună eficient şi pentru a folosi eficace resursele interne ale afacerii, astfel încât să fie cu un pas înaintea competitorilor. Aplicaţiile şi serviciile SAP ajută peste 190.000 de clienţi să gestioneze profitabil operaţiunile şi resursele, să se adapteze continuu şi să crească sustenabil.