FacebookTwitterLinkedIn

Poate nu este o valoare excepțională în alte zone ale lumii, însă pentru specificul arhipelagului japonez această înălțime este cu adevărat impresionantă. În prezent, cea mai înaltă clădire de birouri din țara asiatică este un turn din Osaka, Abeno Harukas, care are „doar” 300 de metri. De asemenea, în 2012 a fost finalizat Tokyo Skytree, un turn de comunicații cu înălțimea de 634 de metri, care este a doua cea mai înaltă structură din lume, după Burj Khalifa.
Clădirea va avea 63 de etaje, aproape 500 de metri pătrați pe fiecare etaj, ceea ce înseamnă o suprafață totală de peste 31.000 de metri pătrați, și va fi amplasată foarte aproape de cea mai importantă gară din capitala Japoniei, Tokyo Station.
Conform declarațiilor reprezentanților Mitsubishi Estate, mare parte a clădirii va fi rezervată birourilor, dar va exista și o zonă de magazine, spații de relaxare, precum și un hotel cu 100 de camere, situat între etajele 57 și 61. Pentru cei care sunt amatori de a admira superba panoramă a orașului, la etajele superioare ale clădirii vor fi amenajate mai multe zone de observare.
Tokyo Torch va avea fi conexiune directă cu stația de metrou Otemachi, iar întreaga zona va fi deservită de o serie de pasaje subterane, astfel încât rezidenții și vizitatorii să poată ajunge foarte ușor în punctele de atracție principale ale cartierului.
Situată în cartierul Tokiwabashi, viitoarea cea mai înaltă clădire din Japonia se va învecina cu un alt proiect al aceluiași dezvoltator, aflat în prezent în construcție. Tokiwabashi Tower va avea 212 metri înălțime și va completa zona, între cei doi zgârie-nori urmând să se amenajeze o piață publică spectaculoasă, un mic luciu de apă și o zonă de promenadă.