FacebookTwitterLinkedIn

Administrația Națională pentru Siguranța Traficului (NHTSA) a declarat că a identificat 11 accidente din ianuarie 2018 în care autovehiculele Tesla „au întâlnit locuri în care se acorda primul ajutor și au lovit ulterior unul sau mai multe vehicule implicate în aceste situații”, transmite Reuters.

Investigația vizează 765.000 de vehicule, adică aproape tot ce a vândut Tesla în SUA de când a lansat modelele cu Autopilot în 2014.

NHTSA, care a închis o investigație anterioară asupra Autopilot în 2017 fără a lua nicio măsură, a fost criticată pentru că nu a fost fermă în ceea ce privește siguranța sistemului care se ocupă de unele sarcini de conducere și permite șoferilor să nu țină mâinile pe volan pentru perioade lungi de timp.

Instituția va face o evaluare preliminară a funcţiei de pilot automat pentru modelele Y, X, S şi 3, produse de Tesla în perioada 2014-2021.

„S-a confirmat că toate vehiculele implicate aveau activată fie funcţia de pilot automat, fie cea de control a traficului. Majoritatea incidentelor au avut loc după lăsarea întunericului”, a precizat Administraţia americană pentru siguranţa traficului.

Investigaţia „va evalua tehnologiile şi metodele folosite pentru a monitoriza, asista şi exercita modul în care conduce şoferul care utilizează funcţia de pilot automat”, mai informează NHTSA.

Și de această dată, agenția de siguranță auto din SUA ar putea opta să nu ia nicio măsură sau ar putea solicita o retragerea acestor autovehicule pentru a fi impuse limite privind modul de funcționare a pilotului automat.