Cautare
, Contributor

SportsMoney |
|

Toate la timpul lor

Despre cum își folosește timpul acum, dar și despre cum visează să-și petreacă fiecare minut din viitor, într-o discuție cu Simona Halep.
Simona Halep

Cu doar trei zile înainte de Paște, când mulți plecau deja spre relaxare, Simona Halep, sportivă aflată în acel moment pe locul al cincilea în clasamentul WTA, participa la un eveniment, parte din contractul de sponsorizare încheiat anul trecut cu firma elvețiană de ceasuri de lux, Hublot. După o ședință foto pentru o revistă de modă, unde a schimbat trei ținute „glam“, am întâlnit-o pe Simona Halep în echipament sportiv, pregătită să joace tenis cu un grup de fani care o așteptau pe terenul de tenis de la Stejarii Country Club.

„Fac Paștele la Constanța, după opt ani, cred. Nici nu știu cum s-a nimerit să pot fi acasă anul acesta. Nu simt la fel Sărbătorile când sunt plecată, dar anul trecut, prieteni foarte apropiați au venit la Madrid și mi-au adus ouă vopsite și am simțit Sărbătoarea ca atunci când sunt cu familia“, spune cu entuziasm în voce.

Poartă la mână un model Hublot pe care declară că și l-a achiziționat singură, înainte de a primi propunerea de sponsorizare de la firma elvețiană: „Este o colaborare foarte frumoasă (cu Hublot – n.red.), îmi place foarte mult stilul ceasurilor, aveam trei dinainte de a semna contractul. Timingul ne-a adus împreună, s-a întâmplat“. Simona Halep este pasionată de ceasuri și are o colecție vastă, care va rămâne în raft pe perioada contractului cu Hublot.

„Timpul este prețios pentru mine și fiecare minut contează. Încerc să-l valorific la maximum, nu prea am timp personal, dar viața mea este tenisul acum și dedic fiecare minut sportului. Mai am câțiva ani și îmi doresc să fac tot ceea ce pot în următorii 5-6 ani. Mi-aș dori să mai joc, dar nu știu exact acum, este doar ceea ce cred și ceea ce simt că mi-aș dori. În tenis depinde de fiecare jucător când vrea să se retragă, dar pe la 30-32 de ani ar fi potrivit să mă retrag, pentru că îmi doresc copii și cred că e o vârstă potrivită pentru a avea copii. Îmi doresc familie cu mulți copii, dar așa cum îmi doresc să mă retrag la 30 de ani, nu știu dacă se va putea“. Mai exact, sportiva, pentru care anul 2014 a fost un punct de referință, devenind numărul 2 mondial, cel mai înalt punct al carierei sale de până acum, se vede ținând de mână trei copii, dar spune că știe că nu este ușor.

În prezent, 80% din timp și-l alocă sportului, iar restul de 20% îl împarte între familie, prieteni și timp pentru ea. „Aș putea să mai iau 10% din activitatea sportivă și să adaug în cea personală, dar ca să ajung acolo unde-mi doresc, nu cred că este ok. Pentru asta renunț la cei 10%, m-am obișnuit cu gândul acesta și l-am acceptat, asta îmi doresc“.

Tot pentru a profita cât mai bine de timpul ei, Simona, deși are conturi pe rețelele de socializare, le accesează foarte rar, având persoane dedicate pentru a-i administra conturile: „Pe rețelele de socializare nu prea sunt, din telefon mi le-am șters, intru doar când trebuie să mai postez ceva pentru sponsorii mei, dar să stau permanent, nu. Mă obosesc și încerc să nu le folosesc“.

Când vine vorba despre decizii, tenismena afirmă că are putere asupra lor, dar că întotdeauna se sfătuiește cu cei din jurul ei. Iar de trei ani, de când îl cunoaște pe fostul tenismen Ion Țiriac, își ia „doze“ de încredere din discuțiile cu omul de afaceri. „Tot timpul mă ceartă, ca să mă motiveze. Nu-mi pică bine, dar nu pot să mă supăr niciodată pe domnul Țiriac. Mă sfătuiesc cu el în orice și tot timpul“.

Iar dacă privește din nou spre viitor, are câteva obiective majore în sport: „Nu-mi doresc neapărat locul I, dar îmi doresc un Grand Slam, ca orice jucător de tenis și îmi doresc să progresez cât mai mult ca persoană pe teren, ca atitudine, să fiu mai blândă cu mine, pentru că mă critic destul de mult“.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii