FacebookTwitterLinkedIn

Propunerea i-a aparţinut noului preşedinte FIFA, Gianni Infantino, şi s-a numărat printre promisiunile cu care acesta a câştigat campania electorală anul trecut.

O altă schimbare importantă va apărea în modul în care echipele vor fi împărţite în grupe.

Cele 48 de echipe calificate la turneul final vor urma să fie împărţite în 16 grupe a câte 3 formaţii (în prezent avem 8 grupe a câte 4 echipe), astfel încât numărul meciurilor să nu crească foarte mult. Primele două echipe din fiecare grupă se vor califica mai departe, după care vor urma „16”-imi de finală, optimi, sferturi, semifinale şi finală.

Un document intern FIFA, consultat de AFP, arată că un Campionat Mondial cu 48 de echipe ar conduce la o creștere cu 640 de milioane de dolari față de previziunile pentru CM 2018, din Rusia, la care vor participa 32 de echipe.

Un campionat cu 48 de echipe, începând cu ediția din 2026, ar genera venituri nete de circa 4,18 miliarde de dolari, arată raportul FIFA, față de 3,54 miliarde dolari cât se preconizează pentru Cupa Mondială din 2018, din Rusia.

Țara care va găzdui primul Campionat Mondial cu 48 de echipe la turneul final din 2026 va fi aleasă în mai 2020 și nu va fi din Europa sau Asia, a anunțat FIFA.

VEZI RADIOURILE CU CELE MAI MARI VENITURI DIN PUBLICITATE ÎN ANUL 2016