Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Sănătate |
|

Toată conducerea PNL intră în autoizolare, după ce senatorul Vergil Chițac a fost confirmat cu noul coronavirus

Membrii PBN al PNL se vor izola la domiciliu, după ce senatorul liberal Vergil Chițac a fost diagnosticat cu COVID-19. Ludovic Orban a anunțat că el se va izola 14 zile la Vila Lac 1 și că l-a informat și pe președintele Klaus Iohannis. De asemenea, el a anunțat că toți miniștrii vor fi testați pentru coronavirus.
 aboneaza-te
Ludovic Orban - government meeting - Romania

El a precizat că senatorul infectat a participat la reuniunea Biroului Politic Național al PNL, astfel că toți membrii acestui for se vor izola la domiciliu. De asemenea, toți senatorii din grupul senatorial PNL se vor izola, iar miniștrii își vor face testele pentru COVID-19.

„Nu așteptăm ancheta epidemiologică. Am solicitat ministrului Sănătății să creeze rapid un mecanism de anchetă epidemilogică pentru toți colegii. Li se vor preleva probe pentru a fi diagnosticați. În ce mă privește pe mine, mă voi izola la Vila Lac 1, unde vom exercita atribuțiile”, a spus Orban.

 

„L-am informat pe președinte imediat ce am primit confirmarea că dl senator este infectat. Președintele va analiza și va decide calea de urmat. E absolut necesară ancheta epidemiologică la nivelul Parlamentului”, a adăugat Orban, care ar fi urmat să meargă astăzi la Cotroceni la consultări.

El a susținut că toți reprezentanții Guvernului își fac datoria și impun toate măsurile în lupta împotriva coronavirus, indiferent dacp vor fi confirmați.

Le-a recomandat și jurnaliștilor să se izoleze la domiciliu și să solicite testarea

Întrebat dacă a intrat in contact cu Iohannis în aceste zile, Orban a răspuns: “Am avut întâlnirea grupului de lucru pentru măsuri pentru mediul de afaceri, dar nu am dat mâna (…) Nu am discutat cu președintele dacă anulează consultările, există protocoale în astfel de situații, pentru noi e fundamentală funcționarea structurilor implicate în combaterea coronavirusului”.

 

„Mi-e teamă să nu fie infectați alții. Indiferent dacă eu sunt diagnosticat, îmi îndeplinesc atribuțiile cu maximă conștiinciozitate”, a declarat premierul.

Ludovic Orban a susținut conferința de presă în care a făcut acest anunț alături de ministrul Sănătății, Victor Costache. Întrebat despre o estimare a numărului de persoane pentru care se fac analize, Costache a spus că a solicitat 150 de teste.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii