Cautare
, Contributor

Auto |
|

Titlurile Volkswagen, în creștere cu 4,6%

Acțiunile Volkswagen (VW) s-au redresat joi, la o zi după ce Martin Winterkorn, șeful companiei, a demisionat din cauza scandalului emisiilor. De asemenea, un membru al comisiei de supervizare VW a afirmat că se așteaptă noi demisii în cadrul companiei, potrivit AP și Reuters, citate de Agerpres.

Din cauza ultimelor evenimente în cadrul companiei, titlurile VW au ajuns săptămâna aceasta, pentru prima dată în ultimii patru ani, sub valoarea de 100 de euro. Totuși, joi dimineața, la Bursa de la Frankfurt, titlurile VW au deschis în creștere cu 4,6%, la 116,60 euro.

AFLĂ MAI MULTE DESPRE SCANDALUL VOLKSWAGEN

„Trebuie să existe angajați care au permis să aibă loc manipularea nivelului emisiilor” a declarat la un post de radio Olaf Lies, ministrul economiei în Saxonia Inferioară și membru al Board-ului de supervizare al Volkswagen, care a cerut extinderea investigațiilor. Reprezentanții Saxoniei Inferioare, landul german care deține participații de 20% la VW, cu o valoare de 41 milioane de euro, au anunțat marți că investigațiile demarate de autoritățile SUA au sporit îndoielile legate de producătorii auto în general. Dacă s-ar constata că directorii acestor companii sunt găsiți vinovați de nerespectarea standardelor respective, ar putea suferi consecințe negative, mai spune Olaf.

Declarațiile sale vin în contextul scandalului Volkswagen, urmat de prezentarea demisiei directorului general, Martin Winterkorn, care și-a asumat „deplina responsabilitate” a situației în care se află compania. Volkswagen este acuzat de manipularea rezultatele testelor autorităților SUA legate de emisiile vehiculelor sale, prin instalarea unui software ce permitea mașinilor să îndeplinească standardele referitoare la poluare în timpul testelor dar nu și în timpul operațiunilor normale.

VEZI CINE A DECLANȘAT SCANDALUL VOLKSWAGEN

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii