Cautare




, Contributor

Rețete |
|

Tiramisu de  dovleac

Zilele reci de toamnă pot deveni mai plăcute dacă te răsfeţi cu preparate delicioase  pregătite din legumele și fructele acestui anotimp.  Noi am pregătit pentru voi două meniuri cu vedetele toamnei: dovleacul, conopida și mărul! Acum, tiramisu cu dovleac, un desert absolut fabulos, mai ales pentru cei cărora le place dovleacul.  
shutterstock_227124820

Ingrediente

250 ml smântână pentru frișcă

150 g zahăr pudră

250 g mascarpone

1 ½ cană piure de dovleac

1 linguriţă scorţișoară măcinată

200 g pișcoturi

250 ml cafea espresso

100 g fistic pentru decor

Mod de preparare

Cel mai bun piure de dovleac este cel obţinut din coacerea dovleacului la cuptor.

Baţi cu mixerul frișca cu zahărul până se întărește. Adaugi mascarpone și omogenizezi. Oprești 1/4 din compoziţie, iar în cealaltă jumătate pui piureul de dovleac, scorţișoara și omogenizezi.

Tai pișcoturile în trei. Montezi tiramisu în cupe sau pahare. Așezi pe fund pișcoturi înmuiate în cafea, cremă cu dovleac, pișcoturi, cremă cu dovleac, pișcoturi și la final cremă simplă. Decorezi cu fistic zdrobit și introduci paharele la frigider pentru cel puţin 6 ore. Cel mai bine este să stea peste noapte.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii