FacebookTwitterLinkedIn

„Jimy și Fenderică” este deja disponibilă pe www.curteaveche.ro. Toți cei care o comandă până pe 20 decembrie pe site-ul editurii, o vor primi cu autograf și vor intra în tragerea la sorți prin care pot câștiga o ilustrație originală din carte. Aventurile personajelor din seria #tinyrockers vor putea fi urmărite și pe Instagram @tiny_rockers.

Dacă cei mici nu au auzit până acum de Jimi Hendrix, s-ar putea ca după vreo câteva zile de lectură să nu mai vrea să audă altceva. Dacă vreți să vă jucați de-a legendele rock cu ei, vă puteți imagina cum au fost cei mai cunoscuți muzicieni ai genului când erau copii, cum au pornit pe drumul spre celebritate și cum au ajuns numele lor pe buzele tuturor. Cărticica despre Jimi și chitara lui, Fenderică, deschide seria Tiny Rockers și vă inspiră – mari și mici – să povestiți despre rockul clasic și să vă (re)îndrăgostiți de acordurile și vocile lui celebre.

Înainte să fie marele chitarist de care am auzit cu toții, Jimi Hendrix a fost mic. Iar povestea ne spune că, în lipsa unei chitare, cânta la o mătură și, zi de zi, își lipea năsucul cârn de vitrina magazinului de muzică în care strălucea instrumentul pe care și-l dorea atât de mult. Despre cum s-au împrietenit cei doi și cum au ajuns să cânte împreună, despre cum au urcat pe scena de la Woodstock, precum și despre cât de important e să fii perseverent, să faci lucrurile în stilul tău și să îți urmezi visul cu încredere, aflăm din paginile acestei cărți colorate și amuzante, cu o copertă care amintește de plicul unui disc de vinil.

CRISTIANA PETRE este copyrwriter și mamă. La vârsta de 1 an, la tăierea moțului, dintre toate obiectele de pe tavă, a ales pixul. Douăzeci de ani mai târziu, a intrat în lumea publicității. Acum, peste încă zece ani, debutează cu prima ei carte pentru copii. Melomană înrăită și pasionată în special de scena rockului clasic și alternativ, Cristianei îi place să se joace cu chitara electrică și cu ukulele, să scrie versuri și cântece pe ascuns și speră ca, prin cărțile ei, să răspândească „peace, love and rockʼnʼroll“ și în rândul juniorilor. Pe Cristiana o găsiți pe Instagram @cristiananucristina.

ANDRA BADEA este ilustratoare freelance full-time, după ce mulți ani a fost și art director în agenții de publicitate. A făcut saltul din dragoste pentru ilustrația conceptuală și pentru designul de personaj. „CuteOsheniile“ ei – așa cum își numește personajele – au apărut în cărți pentru copii, pe numeroase postere de festival, ca mascote pentru diferite branduri, pe hârtie de împachetat cadouri sau chiar pe borsete. Andra a participat la expoziții de grup în România, Marea Britanie, Spania și Serbia, iar în Australia este reprezentată de agenția The Illustration Room. O găsiți pe Instagram @andrabadea_illustration.

Partener monitorizare presă: Klarmedia