FacebookTwitterLinkedIn

Grupul Tinmar, al cărui principal acționar și fondator este Augustin Oancea, anunța, la sfârșitul anului 2016, că plănuiește să intre pe piața furnizării de energie și gaze pentru consumatorii casnici în 2017, ca urmare a libralizării pieței de la 1 ianuarie 2018, respectiv 1 ianuarie 2020. Și-a amânat planurile, din cauza problemelor apărute pe piața traderilor, la începutul anului trecut, provocate de creșterea prețurilor la energie, pe piața spot, pe fondul unor temperaturi scăzute. De altfel, mulți traderi au intrat în insolvență sau chiar faliment au dat faliment. Ieșit de sub acest spectru, Tinmar a revenit la planurile inițiale.

Din aprilie, Tinmar Energy, furnizor de energie electrică și gaze naturale în întreaga țară, dispunând de o rețea națională, își reia expansiunea, mizând pe oferirea de energie verde și pe serviciile complementare.

Tinmar este deja prezent pe piața de furnizare de energie pentru segmentul industrial, începând cu 2007, unde are o cotă de piață de aproximativ 5%, în scădere puternică, după problemele de pe piața de energie de anul trecut. Portofoliul companiei cuprinde 1.400 de clienți cu peste 9.000 de puncte de livrare.

Fondat acum 17 ani, Tinmar Group comercializa, inițial, produse petroliere, prima companie fiind Tinmar IND, care a fost divizată, acum doi ani, în trei divizii – Tinmar Oil, cea mai mare companie din grup, Tinmar Energy și Tinmar Gas. Grupul Tinmar are operațiuni în 21 de țări din Europa Centrală și de Est, prin șapte subsidiare, acoperind 85% din teritoriul Uniunii Europene.

Energie la puterea miliard

Pentru consumatorii casnici, schimbarea furnizorului se face gratuit, modificarea intrând în vigoare în maximum 21 de zile lucrătoare.

„Obiectivul noastru este unul ambițios: pe termen mediu, în următorii trei ani, ne dorim un milion de consumatori din șapte milioane de gospodării, cât sunt în prezent în piață. Prețul energiei este unul de bază la care se adaugă abonamentele”, a spus Carla Parnică, Corporate Communication Manager al Tinmar Energy.

Tinmar Energy propune trei pachete de servicii pentru energie (standard, silver, gold) și două pentru gaze (gaz și special gaz). Pentru energie, prețurile sunt de la 0,179 lei/kWh pentru pachetul standard, 0,199 lei/kWh pentru silver și 0,219 lei/kWh pentru gold, pentru cei care consumă mai puțin de 200 kWh/lună. Pentru gaz, prețurile sunt de la 0,096 lei/kWh pentru special gaz, 0,097 lei/kWh pentru gaz și 0,098 lei/kWh pentru un abonament fără servicii adiționale. Prețurile pentru un abonament sunt garantate timp de un an, de la momentul încheierii contractului.

Toate abonamentele includ un discount la intervențiile de urgență în caz de avarii la instalația electrică, de gaze naturale, sanitară, de încălzire, canalizare și servicii de lăcătușerie în locuință. Acest discount se aplică la prețurile listate de furnizorii cu care Tinmar Energy a încheiat parteneriate, variind între 10% și 30%, în funcție de tipul de abonament.

Pachele silver, gold, gaz și special gaz au incluse următoarele servicii: despăgubiri pentru daunele provocate aparatelor electrocasnice, ca urmare a fluctuațiilor de tensiune, plafonul maxim fiind de 5.000 de lei; intervenții de urgență în caz de avarii la instalația electrică din locuință, în limita sumei de 100 euro per intervenție, plafon maxim fiind de 350 euro/an. În plus, clienții de silver și gold vor fi scutiți la plata facturii, în cazul unor situații neprevăzute la locul de muncă, în limita sumei de 150 lei/lună, pentru somaj involuntar 6 facturi, iar pentru concediu medical 3 facturi. Pentru aceste servicii, Tinmar a încheiat un parteneriat cu Groupama.

Liber la energie. Și la profit

Tinmar susține că pentru consumatorii casnici furnizează energie electrică verde, în condițiile în care grupul Tinmar este și producător de energie regenerabilă, deținând șase parcuri solare, cu o putere instalată de 50 de MWh.

De asemenea, pentru această piață, Tinmar și-a pus la punct propriul call-center, Contact Center Tinmar Energy, precum și aplicația My Account, pentru achitarea facturilor, transmiterea indexului și pentru a consulta situația consumului și a soldului. În plus, clienții Tinmar gold vor avea linie prioritară.

În 2016, Tinmar Energy era deja lider pe piață de energie în sectorul business to business. Era momentul să ne deschidem și către consumatorii casnici. Dar nu am vrut să le vorbim oamenilor din postura unui lider. Credem că asta e o capcană. Am vrut să înțelegem exact care sunt nevoile consumatorilor și care sunt așteptările lor. Ne-am asumat poziția de challenger de categorie, pentru că vrem să ne axăm nu doar comunicarea, ci întreg businessul pe relevanță în viață oamenilor. Vrem să schimbăm paradigmă și să facem oamenii să re-evalueze relația cu furnizorii de utilități”, subliniază Parnică.

Campania de comunicare a Tinmar Energy pentru noile servicii începe luna aceasta, fiind structurată în proiecte convenționale de TV, OOH și radio, online, dar și în proiecte neconvenționale și CSR.