Cautare
, Contributor

Sunt redactor Forbes Romania, coordonator al proiectului Forbes 50 cele mai influente femei din România, scriu despre cariere, educație și servicii medicale.

Educaţie |
|

Tinerii români pot plăti între 19.000 și 35.000 de euro pentru a studia în Europa

În weekend are loc la București World Education Fair, târg de consultanţă educaţională dedicat taberelor de limbi străine şi învăţământului liceal şi gimnazial de top din străinătate.
educatie1.jpg

Dintre cei care vor să urmeze liceul în străinătate, cei mai mulți preferă Marea Britanie, Germania, Elveția, Austria și, mai nou, Canada, potrivit reprezentanților organizatorului, compania de consultanță educațională IntegralEdu. Printre motive, în cazul Marii Britanii, se numără acela că mulți vor să continue studiile universitare aici.

„Liceele și școlile din străinătate oferă la absolvire diplome recunoscute internațional, dezvoltă în timpul anilor de studii personalitatea intelectuală a tinerilor, inclusiv prin ore dedicate sportului și artelor, și evită suprasolicitarea acestora prin sistemul ‹‹everything is on-campus›› care economisește energia și timpul elevilor”, enumeră atuurile Svetlan Danev, Director General IntegralEdu Group, compania organizatoare a World Education Fair. Un alt sistem de învățare, în afară de cel britanic, este cel de International Baccalaureate Diploma Program, care îmbină sistemul de învățare britanic cu cerințele bacalaureatului continental, de inspirație franceză. International Baccalaureate recompensează capacitatea de analiză și interpretare creativă a cunoștințelor acumulate și certifică potențialul de succes în viitor al absolvenților. Astfel, asigură astfel accesul la cele mai renumite universități din lume.

Taxele pentru un an de studiu într-un liceu din Europa variază între 13.000 și 35.000 de lire sterline pentru școlile britanice și între 19.000 și 35.000 de euro pentru restul țărilor din Europa. Taxele cele mai ridicate rămân cele din Elveția – între 70.000 CHF și 75.000 CHF. Participanții la Word Education Fair pot beneficia de reduceri de peste 20% la taberele internaționale și de burse de până la 50% din taxa de școlarizare la unele colegii prezente la târg. World Education Fair are loc în perioada 14-15 martie la Hotel Athénée Palace Hilton din București. World Education Fair va avea ediții și în Constanța pe 16 martie la Hotel Ibis, sau pe 17 martie la Galați, Hotel Mercure.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii