FacebookTwitterLinkedIn

Principalele specializări căutate de românii care pleacă să studieze în străinătate sunt cele din domeniul economic, IT, drept, arhitectură și cele cu profil tehnic, potrivit concluziilor IntegralEdu care a organizat weekendul trecut la București World Education Fair, unde au participat peste 40 de universități din întreaga lume. Anul acesta au atras atenția și universitățile cu specializări în domeniul managementului hotelier și turistic, Swiss Education Group din Elveția și Pacific International Hotel Management School din Noua Zeelandă, prezente pentru prima oară la târg.

Media vârstei participanților la cea de-a douăzecea ediție a World Education Fair este din ce în ce mai mică, spun organizatorii, care remarcă faptul că elevi din primul an de liceu vin să aleagă facultatea și specializările de studiu. „8% dintre participanți sunt tineri cu vârsta de până la 15 ani. Mulți dintre aceștia au venit la târg din proprie inițiativă, fără a fi însoțiți de părinți”, susține Svetlan Danev, General Manager IntegralEdu. Marea majoritate a participanților (71%) au între 17 și 19 ani. Cei care au între 20 și 24 de ani (15%) sunt interesați în principal de studii postuniversitare.  Cei mai mulți vizitatori la târg au fost din București, urmați de cei din Constanța, Brașov, Buzău, Galați, Pitești, Ploiești și Slatina.

La această ediţie au participat peste 40 de universităţi din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Austria, Grecia, Spania, Elveția și, în premieră, reprezentanți ai unor universități din Italia, Liechtenstein și Noua Zeelandă. Reprezentanții acestora le-au oferit studenților și elevilor de liceu toate informațiile necesare despre studiile universitare de licență, master și MBA.

Din 2014 tinerii care vor să studieze în Marea Britanie trebuie să obțină un Card European de Asigurări de Sănătate (CEASS), care este gratuit pentru cei din Uniunea Europeană și se emite de către casa de asigurări de sănătate în evidenţa căreia se află asiguratul.

IntegralEdu este o companie de consultanță în educație prezentă în România din 2009.