FacebookTwitterLinkedIn

Începând cu operele literare ale filosofilor antici, până la băuturile fine preferate de colecționari, timpul este elementul care oferă prețiozitate amănuntelor născute de omenire.

Operele precum Divina Comedie scrisă de Dante Alighieri, Război și Pace de Lev Tolstoi, sau preabinecunoscutul Faust al lui Goethe au trecut examenul timpului și stau și asăzi așezate la loc de cinste, în topurile referințelor literare. Vizual, putem doar să ne bucurăm că timpul patinează capodopere precum Mona Lisa lui Leonardo da Vinci, Capela Sixtină pictată de Michelangelo Buonarotti sau Venus de Milo sculptată de Praxiteles. La fel stau lucrurile și în cazul muzicii, unde Mozart sau Bethoveen sunt binecuvântați și astăzi cu săli întregi de iubitori ai muzicii clasice.

Vezi Galerie

Și diamantele se nasc având timpul de partea lor. Închipuiți-vă cum un material atât de simplu precum grafitul ajunge cea mai prețioasă nestemată doar datorită timpului, în 3 miliarde de ani. Geneza mărgăritarelor se face de asemenea, în prezența timpului. La fel de râvnite, perlele, aceste fragile mărturii – minune ale timpului, sunt posibile numai cu răbdarea zecilor de ani.

Generozitatea timpului și capodoperele maturării

Dar timpul nu este generos în daruri numai cu operele artistice sau cu pietrele prețioase. Noi dimensiuni senzoriale sunt obţinute de-a lungul timpului folosind anii in favoarea gusturilor și-a unor noi experiențe.

Astfel de mărturii remarcabile, ispititoare, sunt băuturile de colecție, brânzeturile fine  sau condimentele prețioase. Însă, pe lângă acestea și cafeaua poate să fie maturată de experţi pentru un rezultat vintage unic, bogat, matur şi onctuos până la deliciu.

201259_Nes Vintage 2014_APB Tablet_News_1536x1308_Launch

Este ceea ce au făcut Experţii Nespresso, realizând unul dintre cele mai rare şi mai exclusiviste sortimente de cafea Grand Cru de până acum – ediţia limitată SELECTION VINTAGE 2014.

După studii îndelungate privind procedeele naturale de maturare a cafelei, experimente cu diferite soiuri de cafea, recolte și condiții de depozitare, experții Nespresso au ales în 2014 unele dintre cele mai bune boabe de cafea Arabica, din plantaţii excepţionale, din ținuturile muntoase columbiene. Pentru maturarea acestora, au folosit un depozit secret, situat lângă Ecuator, la o altitudine de aproape 3700 de metri.

Aerul rece, presiunea atmosferică scăzută, cantitatea redusă de oxigen au făcut ca umiditatea din aer, nemafiind absorbită de boabe, să se cristalizeze la suprafaţa acestora. Depozitul nu a avut ferestre, nicio rază de lumină directă nu a intrat în contact cu boabele, lucru care ar fi putut accelera sau deteriora procesul de maturare. Sacii conţinând preţioasele boabe de cafea verde au fost rotiţi în permanenţă,  modificarea constanta a poziţiei acestora fiind o altă variabila importanta pentru maturarea uniforma a tuturor boabelor.

Datorită acestor condiţii spectaculoase, urmărite cu minuţiozitate de experţi, boabele de cafea verde Arabica recoltate in 2014 s-au transformat, 3 ani mai tarziu, în SELECTION VINTAGE 2014, o cafea ca o bijuterie, cu o textură uimitoare, densă şi cremoasă, un gust extraordinar şi note aromatice deosebit de elegante.

Ediția limitată SELECTION VINTAGE 2014 este disponibilă în cadrul Nespresso Boutique (Calea Dorobanți 210), la punctul special de vânzare Nespresso din Mall Băneasa, la parter, și pe www.nespresso.com/ro.