Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

CORONAVIRUS |
|

În timpul pandemiei, traficanții de droguri se dau drept livratori de alimente

Interpolul avertizează autoritățile din întreaga lume cu privire la o nouă metodă pe care traficanții de droguri o folosesc pentru a-și aproviziona clienții în timpul crizei coronavirusului - se dau drept șoferi care livrează alimente, scrie Bloomberg.  
livrare alimente

Poliția spaniolă a arestat șapte persoane care au pozat în șoferi pentru a vinde cocaină și marijuana în Alicante și Valencia, la începutul lunii aprilie, potrivite unei declarații făcute joi de Interpol. Drogurile fuseseră ascunse într-un buzunar fals al rucsacurilor de livrare.

Interpol a emis un comunicat în care detaliază această metodă de operare pentru a avertiza astfel cele 194 de țări membre și pentru a ajuta autoritățile să înțeleagă noile modalități folosite de traficantii de droguri. Agenția Interpol a declarat că o serie de servicii de livrare alimentare ar putea fi afectate.

Carantina impusă la nivel mondial pentru a încetini răspândirea Covid-19 au obligat oamenii să rămână acasă și să apeleze la serviciile de livrare la domiciliu. Germany’s Delivery Hero SE a declarat marți că livrarile la domiciliu din primul trimestru aproape s-au dublat față de aceeasi perioada din a anului trecut. Just Eat Takeaway a înregistrat o crestere de 50% a comenzilor în primul trimestru.

În multe dintre cazuri, curierii traficantilor de droguri au purtat rucsacuri și pungi marcate cu numele companiilor care fac servicii de livrare la domiciliu.

Interpol a spus că unii agentii de livrare ai acestor companii pot fi complici în transportul de droguri. De asemenea, organizația a făcut publice situații în care angajații acestor companii au livrat cu bună știință droguri pentru a obține un profit financiar.

Într-un caz din Malaezia, un livrator din Kuala Lumpur a contactat poliția și a solicitat inspectarea pachetului său cu mâncare, deoarece i s-a parut suspect. El trebuia să livreze o singură comandă de pâine, dar coletul cântărea aproximativ 11 kilograme.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii