Cautare
, Contributor

Imobiliare |
|

tIMOn: Creșteri surprinzătoare de prețuri și reduceri de mii de euro

timon.jpg
La cea de-a XXIII-a editie a Târgul Imobiliar Național (tIMOn), dezvoltatorii vin cu reduceri de până la 20.000 de euro, dar, în același timp, se înregistrează și creșteri de prețuri la unele ansambluri rezidențiale.

Organizatorii tIMOn, târg imobiliar care are loc în Piața Constituției din București între 18 și 21 aprilie, spun că, față de ediția din toamnă, unii dezvoltatori de ansambluri rezidențiale au venit cu prețuri mai mari ale locuințelor, chiar dacă acestea sunt situate în zone semicentrale sau chiar la periferie.

“Înregistrăm o tendință surprinzătoare, într-o piață care oricum s-a comportat atipic în ultimii 4patru ani: creșterea prețurilor la caâeva ansambluri rezidențiale, față de ediția din toamna a tIMon. Mai mult decât atât, nu vorbim întotdeauna de ansambluri noi , de ansambluri de lux sau situate în zone centrale; din ceea ce ne-au comunicat expozanții, avem creșteri de prețuri în cartiere și chiar spre periferie”m spune Vlad Vlăsceanu, directorul tIMOn, precizând că explicația rezidă în stocul scăzut de locuințe. ”Acolo unde nu mai există concurență, pentru că, spre exemplu, ansamblul concurent a finalizat vânzările, dezvoltatorul crește pretul. Este o regulă simplă a economiei de piață, dar relativ periculoasă pentru piața rezidențială, care are nevoie de stabilitate și de încrederea cumpărătorilor.”

Află câte locuințe noi au fost vândute în 2012

În același timp, alți dezvoltatori au venit la târg cu reduceri de preț sau alte stimulente prin care înceracă să atragă cumpărătorii. Astfel, o mare parte din expozanții tIMOn vin cu oferte de genul mobilă  sau electrocasnice cadou. Potrivit organizatorilor, există însă și un procent important de ofertecu preț redus. Printre acestea, se numără discounturi  de 5% la ansamblurile New City, Neofort, Quadra 2 și Răsărit de Soare, de până la 10% la Cosmopolis și de 15% la Lemon Villa.

Apartamentele de trei camere din ansamblul My Dream Residence Pipera, aflate la revânzare la Be Igloo, au un preț redus cu peste 10.000 de euro, exclusiv pe perioada tIMOn.

Cea de-a XXIII-a ediție a Târgului Imobiliar Național tIMOn înregistrează o participare record de 150 de ansambluri rezidențiale, reprezentând 90% din oferta de apartamente noi disponibile pe piață, , potrivit organizatorilor.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii