FacebookTwitterLinkedIn

Cartier Armonia va cuprinde 87 de unităţi locative de mari dimensiuni de tip vilă, duplex şi case înşiruite, cu suprafeţe construite cuprinse între 218 şi 365 metri pătraţi şi grădini cu suprafeţe ce pot ajunge până la 1.100 metri pătraţi. Investiţia în noul complex rezidenţial, estimată la 25 de milioane de euro va fi asigurată din fonduri proprii ale dezvoltatorului. Achiziţionarea terenului, întocmirea proiectului, precum şi obţinerea autorizaţiilor necesare pentru demararea construcţiei au fost acoperite din fonduri proprii ale companiei, aceasta având resursele financiare necesare să dezvolte întregul proiect.

Cu cât s-au ieftinit, în 2012, locuințele din Timișoara

Construcţia primei etape, constând din 27 de unităţi locative, a fost deja demarată şi urmează să fie livrată în prima parte a anului 2014, în mai puţin de 12 luni. Dezvoltarea întregului proiect se va întinde pe o perioadă de maxim 4 ani.

GALERIE FOTO: Cum va arăta ansamblul Armonia din Timișoara

Toate unităţile locative vor avea finisaje de lux. Proiectul va cuprinde peste 4 hectare de spaţii verzi, loc de joacă pentru copii, alei pentru biciclete, un Club privat cu restaurant propriu, sală de sport şi diverse spaţii de socializare. Ultima etapă constă în construcţia unei zone comerciale în parteneriat cu unul sau mai mulţi operatori de astfel de activităţi.

Forbes 40 cele mai bune orașe pentru afaceri: Timișoara

Prin politica de preţuri, dezvoltatorul va căuta să găsească un echilibru între standardul ridicat al construcţiei şi materialelor folosite, caracterul exclusivist al cartierului şi realităţile de pe piaţa rezidenţială din Timişoara, astfel încât, în prima etapă, preţurile practicate vor fi sub pragul de 1.000 euro/mp util, urmând să fie ajustate cu o creştere de 15% într-o a doua etapă.

Complexul Casa Armonia este proiectat de biroul MAB Arquitectura, o companie de arhitectură italiană, cu sediul în Barcelona, fondată de Floriana Marotta şi Massimo Basile în 2004. Compania activează atât în domeniul public, cât şi în cel privat, lucrările sale variind de la proiecte rezidenţiale la şcoli, clădiri de birouri şi amenajare teritorială.