FacebookTwitterLinkedIn

Procedura a fost declanșată la începutul lunii martie 2014 și valoarea totală a tranzacției a atins aproximativ 400 de milioane de dolari.

La sfârșitul anului 2013, Time Warner deținea 49,7% din acțiunile CME.

Într-o declarație comună cei doi Co-Chief Executive Officers ai CME, Michael Del Nin și Christoph Mainusch, au spus că oferta de refinanțare oferă o perspectivă mai bună pentru creșterea valorii brandurilor pe care compania le deține.

Jeff Bewkes, Președinte și Chief Executive Officer la Time Warner, a declarat: „Suntem mulțumiți că prin investiția noastră suplimentară în această companie, managementul CME se poate concentra acum pe îndeplinirea strategiei convenite pe toate piețele sale principale. Suntem pe deplin încrezători că echipa de conducere va duce la îndeplinire prioritățile operaționale”.

În România CME își restructurează operațiunile fapt care a dus la concedierea unei bune părți din managementul local, la reconsiderarea contractelor cu companiile de producție și furnizorii locali controlați de fostul director al CME, Adrian Sârbu. De asemenea, Pro TV s-a mutat din clădirea emblematică din Bd. Pache Protopopescu.

Time Warner este un gigant media care deține printre și altele următoarele televiziuni cu distribuție în România: HBO, HBO Comedy și Cinemax, televiziunea de știri CNN, televiziunile pentru copii Cartoon Network și Boomerang, televiziunea de filme TCM. Toate acestea împreună cu Pro TV, Acasă TV, Pro TV International, Pro Cinema, Sport.ro, franciza românească a MTV și televiziunile Pro TV și Acasă din Republica Moldova fac parte din același grup de media.