Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Afaceri |
|

TikTok înființează în Irlanda primul centru de date din Europa, cu o investiție de 420 de milioane de euro

Platforma de socializare video TikTok, deţinută de o companie chineză, a anunțat că va înfiinţa în Irlanda primul său centru de date din Europa, cu o investiţie de 420 de milioane de euro.  
 aboneaza-te
TikTok

Anunţul vine la câteva zile după ce compania mamă a TikTok, ByteDance, a informat că analizează transferarea în străinătate a sediului său central, în urma unei informaţii din presa britanică potrivit căreia divizia ar putea fi transferată la Londra, transmite News.ro.

Investiţia TikTok în Irlanda, în valoare de 420 de milioane de euro, vine într-o perioadă dificilă a relaţiilor dintre China şi Occident.

Donald Trump şi parlamentarii americani au afirmat că TikTok este un risc pentru securitatea naţională, președintele american avertizând că va interzice aplicaţia de socializare în Statele Unite, de la 15 septembrie, dacă operaţiunile acesteia nu vor fi vândute Microsoft sau altei companii americane.

Irlanda este unul dintre cele mai mari hub-uri de centre de date din Europa şi găzduieşte deja operaţiunile unor companii mari, cum ar fi Amazon, Facebook şi Google, divizie a grupului Alphabet.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii