Cautare
, Contributor

Tech |
|

TikTok îl ia în considerare pe miliardarul Instagram Kevin Systrom pentru rolul vacant de CEO 

TikTok caută persoana potrivită pentru rolul de CEO al companiei, după ce ultimul său șef, Kevin Mayer, a plecat la câteva luni de la angajare. Unul dintre candidați este Kevin Systrom, miliardarul Instagram, relatează Forbes.com.  
 aboneaza-te
_FARA BANI kevin-systrom

Kevin Systrom este cofondatorul rețelei Instagram și a părăsit Facebook în 2018. Însă discuțiile dintre acesta și reprezentanții Tiktok sunt doar în primele etape, potrivit Times, citat de Forbes.com. 

Departamentul Trezoreriei SUA a aprobat provizoriu un acord care ar lăsa operațiunile americane ale TikTok în mare parte în mâinile părților americane interesate, inclusiv Oracle, a raportat Bloomberg. Dar ByteDance trebuie să primească aprobarea președintelui Trump până duminică, ziua în care intră în vigoare un ordin executiv emis de Trump care ar interzice în mod eficient TikTok în SUA.

Mayer a fost numit CEO TikTok în luna mai și a fost văzut ca pe o bună investiție, după experiența sa de ani de zile la Disney. Însă a plecat în mod subit luna trecută, spunând că nu se aștepta să fie prins între tensiunile dintre guvernul SUA și China. Funcția de șef interimar al TikTok a fost apoi ocupată de Vanessa Pappas.

Rivalul lui Zuckerberg

Însă dacă îl va obține pe Systrom, TikTok va primi pe cineva care a creat deja un gigant al rețelelor sociale și, în plus, o persoană foarte familiarizată cu unul dintre principalii săi rivali: Mark Zuckerberg. 

Kevin Systrom a vândut Instagram către Zuckerberg și Facebook în 2012 pentru aproape 1 miliard de dolari, însă în anii următori, înainte de a pleca, a dus rețeaua la peste jumătate de miliard de utilizatori.

Zuckerberg și Facebook oricum văd TikTok ca o amenințare. Instagram a lansat o serie de funcții noi care copiază TikTok, inclusiv un instrument de editare video de formă scurtă.

„Adăugați Systrom la mix, iar bătălia dintre TikTok și Facebook devine una dintre cele mai interesante rivalități din lumea corporațiilor“, concluzionează publicația americană Forbes.

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii