Cautare
, Staff

https://www.facebook.com/forbesromania https://twitter.com/ForbesRo

Tech |
|

TikTok așteaptă o evaluare de 60 mld. dolari în tranzacția cu SUA

ByteDance Ltd.  așteaptă o evaluare a TikTok de 60 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg. Oracle și Walmart au dreptul de a cumpăra 12,5% și respectiv 7,5% din TikTok Global, companie înființată în urma acordului care a obținut aprobarea președintelui Donald Trump. Cele două companii ar plăti o sumă totală de 12 miliarde de dolari pentru acțiunile lor dacă ar fi de acord cu prețul cerut.

Evaluarea finală nu a fost stabilită deoarece părțile au elaborat structura capitalului propriu și măsurile de securitate a datelor. Termenii sunt încă în flux și evaluarea propusă s-ar putea schimba. De asemenea, Beijingul nu a aprobat acordul, deși se spune că autoritățile de reglementare favorizează orice tranzacție în care ByteDance menține controlul asupra algoritmilor valoroși de recomandare și a altor tehnologii proprietare.

ByteDance a fost presat să încheie un acord pentru TikTok atunci când Trump a amenințat că va interzice aplicația în SUA din motive de securitate națională. După ce Microsoft Corp a făcut o propunere pentru o achiziție completă a serviciului, ByteDance a apelat la oferta Oracle, în care compania chineză va menține o participație majoritară.

 

Postează un comentariu

sau înregistrează-te pentru a adaugă un comentariu.

*

Comentarii

Nu există comentarii